Wonen / Huis en Tuin

6 zaken om op te letten bij trapliften vergelijken

Omdat een traplift je al snel een paar duizend euro kost, wil je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt. Koop zo’n lift daarom niet bij de eerste beste aanbieder, maar maak eerst een vergelijking. Heb je nog niet eerder trapliften vergeleken? Dan kun je hier vast wel wat hulp bij gebruiken. Daarom zetten wij hier 6 zaken op een rijtje om op te letten bij trapliften vergelijken. 

1) Leverancier

Wie op zoek gaat naar een traplift, ontdekt snel dat er nogal wat partijen zijn waarbij je zo’n lift kunt kopen. Handicare, Otolift, ThyssenKrupp en Stannah zijn binnen Nederland de grootste leveranciers van trapliften. Deze bedrijven hebben allen een Nederlands vestigingsadres en werken met lokale adviseurs om je thuis te adviseren over trapliften. Tijdens je zoektocht kun je bovendien een traplift van Smienk tegenkomen. Deze partij verkoopt alleen tweedehands trapliften en maakt ze niet zelf. 

2) Kwaliteit

Een traplift moet van goede kwaliteit zijn. Je wilt immers dat de lift je veilig van boven naar benden brengt en andersom. Reden genoeg om hier aandacht aan te besteden tijdens het vergelijken. Als je wilt weten of een traplift van goede kwaliteit is, kun je het beste kijken of de lift certificaten heeft. Kies bij voorkeur voor een traplift met het certificaat ISO 9001 en ISO 14001. Sommige trapliften hebben daarnaast ook nog het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen. Als een traplift ook dit keurmerk heeft, mag je ervan uitgaan dat hij aan alle kwaliteitseisen voldoet.

3) Service

Je houdt er misschien geen rekening mee, maar je kunt problemen krijgen met een traplift. Dit komt vooral doordat dit apparaat op stroom werkt. Als er iets met de lift aan de hand is, wil je dat dit snel opgelost wordt. Kijk bij het vergelijken van trapliften daarom ook naar de service die de verschillende leveranciers bieden. De meeste leveranciers zijn 24/7 bereikbaar, maar het kan geen kwaad om hier even naar te kijken.  

4) Rail

Elke Nederlandse leverancier van trapliften kan een rechte traplift leveren. Heb je een trap met één of meerdere bochten? Dan heb je een lift nodig die de bocht om kan. Besteed hier voldoende aandacht aan bij een traplift vergelijken, want niet iedere leverancier kan een enkele of dubbele rail met bocht leveren.

5) Maximaal gewicht

Een traplift bestaat uit een stoel die op een rail gemonteerd is. De lift wordt aangedreven door een elektromotor, waardoor je al zittend naar boven en beneden gebracht wordt. Het gewicht dat de stoel kan dragen, verschilt per leverancier. Bij Otolift is het maximale gewicht bijvoorbeeld 150 kilo, maar bij Handicare is dit 200 kilo.

6) Prijs

Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen trapliften vergelijken, is omdat ze er niet onnodig veel voor willen betalen. Vraag daarom offertes op bij meerdere leveranciers en leg deze vervolgens naast elkaar. Staar je niet blind op de prijs, maar kijk ook naar de zaken die hierboven aan bod kwamen. Alleen dan lukt het je namelijk om de traplift met de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader