MeubelsWonen / Huis en Tuin

Bank reinigen

Een bank die niet zo fris en schoon meer is, hoeft niet direct afgedankt te worden. Met zelf reinigen van een bank kan men al een eind komen, maar een bedrijf dat gespecialiseerd is in het schoonmaken van meubels, en dus banken, kan er voor zorgen dat jouw geliefde bank weer zo goed als nieuw eruitziet (en ruikt!).

Moet ik mijn bank wegbrengen?

Een vaak gehoord misverstand is dat de bank naar de meubelreiniger gebracht moet worden of dat deze de bank moet komen ophalen. Je hebt al een nachtmerrie van het idee van de bank op een aanhangwagen of in een busje rijdend over de grachten van Amsterdam… En hoe krijg je hem je grachtenpand uit?

Niets is minder waar. Je bank in Amsterdam wordt gereinigd daar waar hij staat, in je woonkamer dus. De meubelreiniger zorgt ervoor dat alles keurig wordt afgedekt en alleen de bank nat wordt. Het enige dat hij nodig heeft, is warm water en stroom

Hoe gaat het reinigingsproces in zijn werk?

Het eerste dat de meubelreiniger doet, is de bank inspecteren. Hij zal dan met je doornemen wat het verwachte eindresultaat is. Zo’n inspectie is in principe vrijblijvend, je kan na de inspectie besluiten of je al dan niet de bank wilt laten reinigen. Bij de meeste meubelreinigers kun je ook vooraf een offerte opvragen.

Vervolgens zal de meubelreiniger zorgen dat alles om de bank heen wordt afgedekt.

Mogelijkerwijs voert de meubelreiniger een test uit met schoonmaakmiddelen op een stukje van de bank dat niet zichtbaar is.

Dan is men klaar om te beginnen met de reiniging. Deze houdt in dat er een reinigingsmiddel op de bank wordt gesproeid dat er voor zorgt dat aanwezige vlekken worden losgeweekt. Hierna wordt gekeken of er nog vlekken zijn die niet los zijn gekomen en die nog moeten worden aangepakt. De volgende stap is het verwijderen van het opgeloste vuil.

Bank reiniging

Na de reiniging wordt geïnspecteerd of alle vlekken verwijderd zijn en of er nog iets extra’s gedaan moet worden. Let wel: niet altijd zullen alle vlekken verdwijnen (denk bijvoorbeeld aan chloor), de meubelreiniger zal daarom vóór het reinigen het verwachte eindresultaat met je bespreken.

Als laatste heeft de bank enige tijd nodig om te drogen. Reken hierbij op ongeveer 24 uur.

Werkt schoonmaken tegen allergieën?

Veel mensen zijn allergisch voor huismijt. Helaas komt dit kleine beestje in iedere bank in grote getale voor, vooral als deze van stof is. De huismijt leeft van schilfers van mensen en dieren en laat zijn uitwerpselen achter op de bank. Juist deze uitwerpselen veroorzaken allergieën. De bank regelmatig zuigen helpt al wel, maar om het grondig aan te pakken kun je toch beter de professionele meubelreiniger inschakelen. Met name als je allergisch bent en er zeker van wilt zijn dat de beestjes er echt uit zijn.

Worden er bij het schoonmaken ook vieze geuren verwijderd?

Behalve vlekken, zal de schoonmaakbeurt van de bank ook geuren verwijderen, zodat de bank weer heerlijk fris is.

Er zijn meubelreinigers waar het verwijderen van geuren in de prijs is inbegrepen, maar er zijn er ook die het apart berekenen. Check dit daarom voordat je met een meubelreiniger in zee gaat, want het is zonde om teveel te betalen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader