Computer-ICT

cirkeldiagram maken excel

In deze mooie informatieve nieuwsblog kun je meer te weten komen over het volgende onderwerp:

Nieuws over: Cirkeldiagram maken Excel, inclusief een mooie YouTube film. Bron: Excel Tutorials by EasyClick Academy YouTube

Welkom! In deze video-tutorial ziet u hoe u een eenvoudige cirkelgrafiek maakt in Excel. Het gebruik van een grafiek is een geweldige manier om uw gegevens op een effectieve, visuele manier weer te geven. Laten we geen tijd verspillen. Dit is hoe het moet. Hallo daar! En welkom bij EasyClick Academy! Mijn naam is Maria en samen met ons EasyClick-team zijn we er om ervoor te zorgen dat u Excel op een snelle en gemakkelijke manier kunt gebruiken, dankzij onze verteerbare video-tutorials. Excel biedt veel verschillende grafiektypen en als u precies het juiste soort grafiek kiest, kunt u uw gegevenspresentatie duidelijk en aantrekkelijk maken. In de vorige tutorials hebben we geleerd hoe je een lijngrafiek en ook een staafgrafiek kunt maken. In deze zelfstudie nemen we de tijd om het cirkeldiagram te verkennen, met name hoe u het kunt gebruiken om maandelijkse verkopen te presenteren, die u hier in deze tabel kunt zien. Allereerst moeten we, zoals gewoonlijk, het gebied met de relevante gegevens selecteren, de gegevens die we in de grafiek willen presenteren. Klik op het tabblad ‘Invoegen’, ga naar het gedeelte ‘Grafieken’ en selecteer de cirkeldiagramoptie. Er zijn meer opties voor diagramontwerp om uit te kiezen, maar voor nu kiezen we de eerste. Excel zal de grafiek onmiddellijk tekenen en invoegen in het werkblad. Laten we nu eens kijken wat we kunnen doen om de grafiek te verbeteren of meer naar onze smaak aan te passen. De positie van de grafiek binnen het werkblad kan op een zeer eenvoudige manier worden aangepast. Klik op de lege ruimte in het grafiekgebied, houd de linkermuisknop ingedrukt en verplaats de grafiek in een willekeurige richting om hem precies te plaatsen waar u hem nodig hebt. U kunt de grootte van de grafiek eenvoudig aanpassen door in een van de hoeken van het grafiekgebied op een van de kleine cirkels te klikken en een willekeurige richting te slepen totdat de grootte van de grafiek precies is wat u wilt. Laten we verder gaan! De titel van de grafiek bevat nu het onderschrift ‘Grafiektitel’.

Instructies

U kunt uw cirkeldiagram natuurlijk een naam geven die u maar wilt. Klik gewoon op het bijschrift om het bewerkbaar te maken en typ uw eigen titel. En we zijn hier nog steeds niet klaar! De kleur en het ontwerp van de kaart kunnen ook eenvoudig worden aangepast aan uw voorkeur. Klik nogmaals op de lege ruimte van het kaartgebied, ga naar het tabblad ‘Ontwerp’ en zoek de optie ‘Kleur wijzigen’ om uit een selectie kleuren te kiezen. Bovendien kan het hele grafiekontwerp op een vergelijkbare manier worden gewijzigd. Ga nogmaals naar het tabblad ‘Ontwerpen’, zoek naar ‘Grafiekstijlen’, klik op de vervolgkeuzepijl en u ziet een lijst met opties waaruit u kunt kiezen. U kunt de stijl kiezen die het beste bij u past. En hier is nog iets voordat we eindigen. Een grafiek in Excel is dynamisch, wat betekent dat als u gegevens in de brontabel wijzigt, dit ook in de grafiek wordt weergegeven. We veranderen bijvoorbeeld het verkoopcijfer voor februari van 56 in 82. De grafiek is automatisch bijgewerkt om deze nieuwe waarde weer te geven. Als je deze tutorial nuttig vond, geef ons dan een like en bekijk andere video tutorials van EasyClick Academy. Leer Excel op een snelle en gemakkelijke manier te gebruiken! Is dit uw eerste keer op EasyClick? We verwelkomen je graag in onze online community. Druk op die abonneerknop en word lid van de EasyClickers! Bedankt voor het kijken en ik zie je in de volgende video!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button
ajax-loader