Fietsen

City-Bikes.nl ervaringen: Wat is jouw ervaring met het kopen van een jongensfiets?

Het kopen van een fiets voor jezelf, dat is relatief eenvoudig. Je weet immers als geen ander welke eisen je stelt aan deze fiets. En daarmee is het een kwestie van zoeken en, zoals je vast en zeker weet, van zoeken komt vinden. Maar is je zoon of dochter aan een nieuwe fiets toe? Dan wordt het uitzoeken van het nieuwe stalen ros toch wel even een dingetje. Want wat jij mooi of stoer vindt, dat vindt je zoon of dochter misschien wel helemaal niet mooi of stoer. Het maken van de juiste keuze is bepalend voor een geslaagd cadeau of eentje die op zijn zachtst gezegd wat minder gewaardeerd wordt. Laten we ons eens verdiepen in jongensfietsen. Ervaringen van anderen kunnen je helpen bij het vinden van die prachtige nieuwe jongensfiets. En ben je zelf iemand die net een fiets voor zijn ‘kleine jongen’ heeft gekocht? Help dan anderen met een review van jouw aankoop. In het vervolg van dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je een jongensfiets gaat kopen.

Het model is heel belangrijk

Jongensfietsen zijn er in veel verschillende modellen, zoals bijvoorbeeld City Bikes, transportfietsen of mountainbikes. Het is heel belangrijk dat je goed weet waar de fiets voor gebruikt gaat worden. Is het een fiets waarop een jongen gaat leren fietsen of is het een fiets die voornamelijk gebruikt gaat worden voor het fietsen van en naar school? De ervaring leert dat het doel waarvoor de fiets gebruikt wordt vaak een combinatie is van verschillende factoren. Wanneer je dit doel helder hebt, dan is het tijd voor de volgende stap.


City-Bikes ervaringen

Uiterlijk van de fiets

Voor jongens is het heel belangrijk dat ze op een fiets rijden die ze zelf mooi en/of stoer vinden. Zeker, je kunt er voor kiezen om ze niet bij de aankoop te betrekken, maar weet dan waar je aan begint. De kans is groot dat je nogal wat klachten over de fiets naar je hoofd geslingerd krijgt en dat kan toch ook niet je bedoeling zijn. Jongens willen er, net als meisjes overigens, graag bij horen. Dit betekent dat ze een moderne, trendy fiets willen, liefst eentje zoals hun vrienden. Hou hier rekening mee en zorg ervoor dat je weet welke jongensfietsen populair zijn. In de gespecialiseerde fietsenwebshop van City-Bikes.nl kun je wat dit betreft veel inspiratie op doen.

Fietsen voor jongens moeten tegen een stootje kunnen

Hoe vaak lees je niet in een review dat een jongensfiets snel kapot was. Tsja, de vraag die je hierbij mag stellen is of er wel zorgvuldig met de fiets in kwestie is omgegaan. Jongens zijn nu eenmaal nog wel eens een beetje ruig. Een beetje stoer doen of op willen vallen voor een leuk meisje, het zit waarschijnlijk in de genen van jongens. En dus kan het zo maar zo zijn dat bijvoorbeeld city bikes die niet bestand zijn tegen dit gedrag snel gebreken vertonen. De klachten over deze fietsen zijn in deze gevallen dan ook niet terecht en geven een vertekend beeld van de werkelijkheid. Wanneer je op zoek bent naar een fiets voor je zoon of kleinzoon, kies dan voor een stevig en degelijk model dat tegen een stootje kan. Denk even terug aan de tijd dat je zelf een kleine jongen was. Wat was jouw ervaring toen met je fiets? Hou dit in gedachten als je op zoek gaat naar een nieuwe fiets voor je stoere manneke.

Jongens in de groei

Het is heel erg belangrijk dat je zoon of kleinzoon op een fiets stapt die passend is qua afmetingen. De fiets zal naar alle waarschijnlijkheid veel worden gebruikt. Een goede zit en houding is dan ook essentieel, zeker wanneer de jongen volop in de groei is. De juiste framehoogte, de juiste afstand tot het stuur, de afstelling van het zadel…..allemaal zaken die afgestemd moeten worden op de berijder van de fiets. Dit kan vervelende klachten als pijn aan de rug, schouders en armen helpen te voorkomen. Ga je een review schrijven, besteedt dan ook aandacht aan deze zaken!

Waar koop je jongensfietsen?

Het meest voor de hand liggende antwoord op deze vraag is natuurlijk: “bij de fietsenzaak”. Helemaal eens, maar tegenwoordig is de fietsenzaak zowel offline als online te vinden. En dat maakt wel enig verschil. De fysieke fietsenwinkel is in ons land nog steeds ruim vertegenwoordigd. Elke stad en menig dorp heeft wel een fietsenmaker. Deze fietsenmaker heeft vaak een beperkt assortiment fietsen staan en daarmee is de keus ook minder groot. De online fietsenshop echter heeft juist een enorme keus aan jongensfietsen. Zoveel zelfs, dat het wel heel raar moet lopen als je hier niet kunt slagen.
Naast de grootte van het assortiment verschilt de prijsstelling van fietsen van fysieke en online fietsenwinkels. De overall ervaring is dat online fietsenshops voordeliger zijn dan de fysieke tegenhanger. Dit is eenvoudig te verklaren, omdat de online fietsenwebwinkels minder kosten maken dan de fysieke vestigingen. Dit wil overigens niet zeggen dat je online altijd voordeliger uit bent, want de fietsenzaak bij jou in de stad of dorp kan best een heel interessante aanbieding voor je klaar hebben staan.
Voordeel van de fysieke shop is dat je hier naar toe kunt gaan om een proefritje te maken en de fiets op maat af te laten stellen. De online winkels doen er echter alles aan om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, dus het is maar net wat je belangrijk vindt.

Help anderen met jouw ervaringen!

Je ziet dat het vinden van de juiste jongensfiets misschien toch wel iets lastiger is dan je van tevoren had gedacht. City-Bikes, transportfietsen, racefietsen….de keuze is enorm en aan jou. En heb je de ultieme fiets voor je zoon of kleinzoon gevonden? Deel je ervaring dan met anderen en help ze op deze manier met het maken van de juiste keuze. Jouw review geeft misschien wel de doorslag en voorkomt misschien wel klachten over een fiets of verkoper die helemaal niet terecht zijn.

Meer informatie: Bekijk gerust deze mooie uitlegvideo

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button
ajax-loader