Computer-ICTWerk en OpleidingZakelijk

Cursus Office 365

Er zullen nog maar weinig mensen zijn die niet op een of ander moment hulp hebben gezocht om vaardigheden aan te leren. Het onderwijs is natuurlijk daarop gebaseerd, maar iets aanleren is sowieso best wel leuk en een beetje hulp kan dan beslist geen kwaad. Er is beslist één categorie waarvoor dit absoluut geldt en dat is de computer met zijn ongekende mogelijkheden dingen te doen, waarvan je nooit gedacht had dat ooit nog eens te willen leren. Uiteraard begint het allemaal bij de basis, de ins en outs van het besturingssysteem, meestal Windows inmiddels aanbeland bij versie 11. Een volgende logische stap is het onder de knie krijgen van een aantal programma’s of applicaties, waarmee het dagelijkse leven een stuk eenvoudiger wordt. Die vinden we dan terug in de zogenaamde Office-pakketten, waarvan Microsoft Office 365 een van de bekendste en meest gebruikte is. Hoewel de basisvaardigheden hiervan redelijk snel te leren zijn, kun je zoveel meer met programma’s als Word, Excel en PowerPoint, dat het geen kwaad kan cursussen te volgen om het gebruik ervan te optimaliseren. Dergelijke cursussen Microsoft 9ofiice, Excel cursus of Power bi cursus worden dan ook in veelvoud aangeboden.

 

Excel cursus

 

Audiovisueel

Als het gaat om het aanleren van lesmateriaal is uit onderzoek gebleken dat de mens vooral audiovisueel is ingesteld. Dat wil zeggen men het meest oppikt als tekst, beeld en geluid met elkaar gecombineerd worden tot een goede uitleg van een bepaald onderwerp. Dit principe vind je dan ook in allerlei cursussen Microsoft 365 terug. Het is dan ook bijvoorbeeld niet zo gek dat een internetplatform als YouTube zo ongekend populair is om dingetjes te leren. Een filmpje gaat gepaard met uitleg en je kunt het per onderdeel stoppen om zelf te oefenen of eventuele aanvullende informatie op te zoeken.

 

Microsoft 365 Office voor het bedrijf

Dit pakket van Microsoft, meestal gecombineerd met Windows 10, of nu zelfs 11, en Windows Security, is een uit internetdiensten en applicaties bestaand computersysteem om uw bedrijf naadloos te laten werken. Office 365 verzorgt de applicaties op de aanwezige hardware (smartphone, tablets, laptops en PC’s), terwijl via diensten als Exchange Server de e-mail geregeld wordt. De bedrijfsmatige applicaties van Microsoft 365 zijn bijna allemaal ondergebracht in 365 Office en bevat Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Teams, Outlook, OneNote en OneDrive. Indien men al deze applicaties combineert om gegevens binnen een bedrijf te verzamelen en overzichtelijk te maken, kan men een beter inzicht verkrijgen in de werking van het bedrijf zelf. Dit noemt men ook wel Power BI.

 

Hoe worden een cursus Microsoft 365 Office aangeboden?

Er zijn diverse vormen om lesmateriaal onder de mensen te brengen, zeker als het om een bedrijf gaat. • Klassikaal Hierbij wordt in één keer een hele groep geïnstrueerd door een daadwerkelijk aanwezige docent, trainer of consultant. Op zich is dit ideaal voor gemakkelijk aan te leren vaardigheden, die voor het gehele bedrijf noodzakelijk zijn.

• Online
Hoewel dit ook in groepen kan, is dit een ideale manier een individuele cursist aan te spreken, die vervolgens in geheel eigen tempo het aangeboden cursusprogramma kan volgen. Een ander onderscheid dat ook wel gemaakt wordt is die in tijdsduur.
• Lange blokken
Hierbij wordt in één keer een groot gedeelte van de applicatie of dienst uitgelegd, mogelijk gelijk gevolgd door een toets om te checken wat de cursist onder de knie heeft gekregen.
• Korte hapklare brokken


Omdat helaas het concentratievermogen bij het aanleren van vaardigheden maar al te vaak te wensen overlaat, kiezen veel scholen, instituten of bedrijven tegenwoordig voor hele korte blokjes informatie, gericht op het aanleren van een enkele of een paar vaardigheden. Voor 365 Office is dat eigenlijk ideaal, omdat het aantal onderdelen van de applicaties welhaast onbeperkt is. Verder kan de cursist zelf bepalen hoeveel hij of zij van die blokjes per dag op wil nemen. We zien dit bijvoorbeeld terug in de zogenaamde 5MOT aanpak, de 5 Minutes Online Training. Voor een goede samenwerking binnen een bedrijf, waarbij de computer een belangrijke rol speelt, zijn cursussen, zoals die voor Microsoft 365 Office onontbeerlijk geworden.

 

Wat is Power BI? Een mooie uitleg film over wat Power BI is

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader