Wonen / Huis en Tuin

De beste opties voor een tuinafscheiding

Wanneer je opzoek bent naar een groenblijvende tuinafscheiding zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. Voor elke smaak en elk budget is er wel een passende oplossing en hieronder lees jij meer over de verschillende mogelijkheden. Alle hagen hebben namelijk hun eigen voor- en nadelen waar we het in dit artikel over gaan hebben. Zo vind jij de haag die het beste bij jou past!

Voordelen een groenblijvende tuinafscheiding

Veel mensen kiezen voor een groenblijvende tuinafscheiding omdat ze het hele jaar door privacy in hun eigen tuin willen hebben. Een groenblijvende tuinafscheiding biedt jou dit en ook nog eens voor het hele jaar. Je zou ook voor een schutting kunnen kiezen als je jouw tuin zichtdicht wilt maken. Dit is vaak een wat duurdere optie dan een groenblijvende tuinafscheiding. Hout en andere materialen zijn duurder en bij een afscheiding van planten heb je meer keus. Wanneer je budget niet heel groot is, zou je kleinere planten kunnen nemen, zodat de prijs van de afscheiding wat lager blijft. Planten gaan namelijk nog groeien, in tegenstelling tot houten planken bij een schutting.

Verschillende soorten groenblijvende tuinafscheidingen

De rode beukenhaag

De rode beuk groeit tussen den 25 en 30 centimeter per jaar. De bladeren worden ongeveer tien centimeter groot en krijgen een gegolfde rand die een opvallend uitstraling heeft en je tuin en chique uit laat zien. De vaste plant is zeer goed vertakt en groeit snel dicht tot een mooie tuinafscheiding. 

De conifeer

Er zijn verschillende soorten coniferen die allemaal een mooie en dichte haag vormen. Over het algemeen groeien coniferen erg hard. Ze moeten daardoor ook twee keer per jaar gesnoeid worden in de breedte en een- tot tweemaal per jaar in de hoogte. Wanneer je dit goed bijhoudt, kun je erg lang genieten van een mooie en dichte haag voor een redelijke prijs. 

De laurierkers

De laurierkers, ook wel de laurierhaag genoemd, is een zeer geschikte plant voor grotere groene hagen. Deze plant groeit heel krachtig en moet daardoor net als de conifeer vaak gesnoeid worden. De groeikracht verschilt wel tussen verschillende soorten laurierkers. Als leidraad kun je aanhouden dat hoe groter het blad, hoe sneller hij groeit.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader