Sport & buiten

De rijkste sporters van Nederland

In de sportwereld schrik je soms van hoe hoog sommige salarissen zijn. Zo verdient Cristiano Ronaldo (een van ‘s werelds beste voetballers) bij Manchester United rond de €31 miljoen per jaar. Dat is alleen niks met wat de rijkste Nederlandse sporter verdient. Welke dat is lees je op het einde van dit artikel. (Let op: dit zijn wel de salarissen uit 2020)

Memphis Depay

De voormalige aanvaller van PSV, Manchester United en Olympique Lyonnais die nu speelt bij Barcelona heeft een vermogen van bijna €26 miljoen bij elkaar gespeeld. Niet verkeerd.

Georginio Wijnaldum

Wijnaldum is een iconisch gezicht van het Nederlands voetbal van de laatste jaren. De Nederlander speelt nu bij PSG waarvoor hij eerst bij Feyenoord, PSV, Newcastle en Liverpool speelde. Hiermee heeft hij ongeveer €30 miljoen bij elkaar geraapt.

Klaas-Jan Huntelaar

Een van de betere spitsen die de laatste jaren uit Nederland kwam is Achterhoeker Klaas-Jan Huntelaar. Hij heeft zijn salaris van €31 miljoen bij onder andere Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 bij elkaar weten sprokkelen

Nigel de Jong

Nigel staat overal ter wereld bekend voor zijn karatetrap die hij in de WK finale van 2010 verkocht aan Xabi Alonso. De Jong kent een ruime carrière door bij grote teams als Manchester City, AC Milan en Ajax te spelen. Tegenwoordig vind je de Nederlander in de zandbak van Qatar bij Al-Shahania waardoor hij in totaal een salaris van €33 miljoen bij elkaar heeft gespeeld.

Ozhaino Albies

Een naam die je misschien niet kent is die van Ozhaino Albies. Hij honkbalt namelijk in Amerika voor de Atlanta Braves waarbij hij in 2019 een contract tekende dat hem gegarandeerd $35 miljoen oplevert. Omgerekend €34 miljoen.

Didi Gregorius

De tweede Nederlandse honkballer is de Amsterdamse Gregorius. In 2019 verruilde hij de New York Yankees voor de Philadelphia Phillies. Een stap omlaag zou je zeggen. Voor het salaris in ieder geval niet. Hij ging namelijk van €10,5 miljoen naar €12,8 waardoor hij dus in totaal €35 miljoen bij elkaar haalt.

Virgil van Dijk

De beste verdediger die momenteel uit Nederland komt heet Virgil van Dijk en speelt bij Liverpool wat hem een salaris van €11,5 miljoen opleverde en een totaal van €37 miljoen.

Andrelton Simmons

Nederlanders verdienen goed in de honkbal. Zo ook Simmons die van zijn club de Atlanta Braves een salaris opleverde van €53 miljoen. In 2020 speelde de Nederlander als onderdeel van een ruildeal voor de Los Angeles Angels.

Max Verstappen

Max rijd iedereen in de Formule 1 helemaal zoek er verdient daarmee ook een salaris waar je u tegen zegt. Het salaris van Max wordt daarmee ook geschat op €60 miljoen.

Kenley Jansen

De pitcher van de LA Dodgers tekende in 2016 een vijfjarig contract wat hem een gegarandeerd salaris van €80 miljoen oplevert. Samen met zijn vorige contract komt dat dan uit op €93 miljoen.

Xander Bogaerts

Er kan natuurlijk maar één iemand de meest betaalde zijn. En dat is Xander Bogaerts. In 2019 tekende hij een nieuw contract bij de Boston Red Sox wat hem een gegarandeerde €118 miljoen oplevert over 7 jaar. Met zijn vorige contracten komt zijn salaris dus op €156 miljoen te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader