Wonen / Huis en Tuin

De voordelen van een makelaar

Een huis kopen is een grote en serieuze aankoop. Bij zo’n aankoop komt veel kijken en voor veel mensen is dit erg overweldigend. De woningmarkt is ook voor veel mensen onbekend terrein en veel mensen weten niet zo goed hoe ze het allemaal moeten aanpakken. Hoe werken bepaalde contracten, wat zijn de valkuilen bij een huis kopen, hoe moet je onderhandelen en ga zo maar door. Je hebt daarvoor gelukkig een makelaar om je te helpen. Je hebt allerlei verschillende soorten makelaars; een verkoopmakelaar, een aankoopmakelaar, een nieuwbouwmakelaar en een taxateur. Welke voordelen hebben deze makelaars? Waar kunnen ze jou allemaal mee helpen? We gaan het je in dit artikel vertellen: wat zijn de voordelen van een makelaar?

Verkopen en aankopen

Een makelaar kan je helpen met het verkopen of het aankopen van een huis. Er kan gebruik gemaakt worden van websites zoals de huizenbemiddelaar of Funda. De huizenbemiddelaar richt zich specifiek op huizen te koop in Zundert, maar Funda gaat over alle locaties. Er zijn natuurlijk ook nog veel meer websites waarmee je huis verkocht kan worden of waarop je huizen te koop aangeboden worden. Deze websites worden gebruikt door allerlei verschillende makelaars om een huis te verkopen of aan te kopen. Deze manier is vrijwel altijd het meest effectief en snel en je makelaar kan dit voor je regelen. Je kan dit namelijk niet zelf doen, dit moet via een makelaar gaan. Ook onderhandelt de makelaar bij het aankopen van een huis of het verkopen van jouw huis voor jou. Hij probeert een zo gunstig mogelijk resultaat voor jou op te leveren. Door de onderhandelingsvaardigheden van een makelaar kun je tot wel duizenden euro´s besparen.

Koopovereenkomst

Een makelaar stelt ook een koopovereenkomst voor je op, of de makelaar checkt deze voor je. Een makelaar kan je helpen met het controleren of opstellen van een koopovereenkomst. Er kunnen soms bij een koopovereenkomst addertjes onder het gras zitten die je zelf makkelijk over het hoofd zou kunnen zien, een makelaar controleert dit voor je. Het contract kan dan indien nodig tijdig worden aangepast.

Bezichtigingen

Bezichtigingen en het regelen van bezichtigingen kost allemaal veel tijd. Als een huis ook al een tijdje te koop staat en er vinden vaak bezichtigingen plaats, dan is dat geen pretje voor de verkoper. Daar kan een makelaar je ook mee helpen. Als je jouw huis via een makelaar te koop zet, worden alle bezichtigingen door de makelaar geregeld. Je hoeft er niet bij te zijn, tenzij je dit zelf fijn vindt natuurlijk. De makelaar regelt de bezichtiging en zorgt er ook voor dat na de bezichtiging het huis netjes wordt afgesloten.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader