Algemeen

Een bobine: Wat is het en wat doet het in je auto?

Een bobine is een belangrijk onderdeel van je auto. Het helpt bij het creëren van de vonk die de motor start. Als hij niet goed werkt, zal je auto niet starten. Bobines kunnen na verloop van tijd verslijten, dus het is belangrijk om ze te vervangen wanneer ze tekenen van slijtage beginnen te vertonen. In deze blog bespreken we wat een bobine is en wat je kunt doen als hij kapot gaat. We zullen het ook hebben over waarom het belangrijk is om je bobine op tijd te vervangen!

Hoe werkt een bobine

Een bobine bestaan uit twee spoelen van draad. Deze spoelen zijn gewikkeld rond een ijzeren kern. Wanneer het contactslot wordt aangezet, loopt er een stroom door de eerste spoel. Hierdoor ontstaat een magnetisch veld rond de ijzeren kern. Wanneer de stroom wordt uitgeschakeld, stort het magnetisch veld in. Dit ineenstorten produceert een hoogspannings vonk die naar de bougies gaat en de brandstof in de motor doet ontbranden. Een bobine kan door dit proces na verloop van tijd verslijten. Dit auto onderdeel kan ook beschadigd raken door hitte of trillingen.

Een kapotte bobine herkennen

Als je bobine niet goed werkt, zal je merken dat je auto niet meer zo gemakkelijk start als vroeger. Het kan langer duren voordat de motor aanslaat of hij start helemaal niet meer. Het kan ook zijn dat je je bougies vaker dan normaal moeten vervangen. Een bobine moet ongeveer om de 80.000 kilometer worden vervangen om ervoor te zorgen dat je auto goed blijft lopen.

Een bobine vervangen

Als je denkt dat je bobine defect is, is het belangrijk om hem zo snel mogelijk naar een monteur te brengen en hem te laten nakijken. Problemen met de bobine kunnen leiden tot motorschade als ze niet tijdig worden verholpen. Het is altijd beter om veilig te zijn als het gaat om je auto! Bedankt voor het lezen en we hopen dat dit nuttig was. Rij veilig!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader