FietsenWebwinkels

Elektrische fietsen kopen klinkt als een goed idee

Goedkope elektrische fiets kopen

De elektrische fiets wordt steeds populairder en dat heeft zo zijn redenen. Door de trapondersteuning fiets je veel lichter. Dat betekent dat je met tegenwind veel gemakkelijker vooruit komt. Je wordt veel minder snel vermoeid, waardoor je grotere afstanden kan afleggen. De accu redt het, afhankelijk van de motor maar ook van de trapondersteuning die je gebruikt, tot 100 tot 150 km. Gebruik je de fiets in plaats van de auto, dan is dat ook nog eens milieuvriendelijk. Voor het kopen van elektrische fietsen wil iemand goed geïnformeerd zijn, daarom onderstaand summiere informatie. Aan de hand daarvan kun je je verder laten informeren door de fietshandelaar. Daarnaast kun je een elektrische fiets kopen.

Woon- en werkverkeer

De elektrische fiets is uitermate geschikt voor woon- en werkverkeer. Als je al gewend bent om op de fiets naar je werk te gaan, dan weet je dat je met de fiets soms sneller bent dan met de auto, vooral wanneer op jouw route het autoverkeer regelmatig vastloopt. Met de elektrische fiets ben je nog sneller en daarnaast komt je minder vermoeid (en frisser!) op je werk aan. Wanneer je normaliter met de auto gaat, dan is de e-bike een goede keuze om je steentje bij te dragen aan een schoner milieu. Dat niet alleen, je werkt ook aan je gezondheid doordat je fysiek bezig bent. Want ook al fiets je lichter, trappen moet je nog steeds.
Wanneer je met de trein reist, heb je mogelijk twee fietsen in gebruik: één voor tussen huis en station en één voor tussen station en werk. Wist je dat de vouwfiets ook verkrijgbaar is in een elektrische variant? Deze neem je gemakkelijk mee in de trein. Dan heb je maar één fiets nodig en daarbij spaar je je de kosten en het gedoe van het stallen van je fiets.

In de stad

Fiets je regelmatig in de stad? Dan is een elektrische fiets ook aan jou besteed. En als je de boodschappen vaak op de fiets doet, dan is een elektrische transportfiets een goede optie. Deze heeft een bagagedrager boven het voorwiel waar je een krat op kan monteren. Je boodschappentassen kunnen dan gemakkelijk worden vervoerd in plaats van ze aan het stuur te moeten hangen.

Elektrische fietsen kopen

Fietstochten

Zeker voor recreatief fietsen is het te prefereren om een elektrische fiets te kopen boven de aanschaf van een traditionele fiets. Zoals al eerder aangegeven, kun je langere afstanden afleggen omdat je minder snel vermoeid raakt. Bovendien doe je dat sneller dan met een gewone fiets. De eerder genoemde elektrische transportfiets is handig als je regelmatig lange tochten maakt waarbij je bijvoorbeeld eten en drinken wilt meenemen voor onderweg.

Scherp geprijsde e-bikes

Mocht je geïnteresseerd zijn in het kopen van een e-bike, dan heeft de webwinkel City Bikes een groot assortiment van scherp geprijsde elektrische fietsen van het merk Spirit. De meeste mensen geven de voorkeur aan een fiets met de motor gepositioneerd in het midden, omdat deze een sensor heeft die bepaalt hoeveel trapondersteuning er nodig is. Daarnaast is een middenmotor minder storingsgevoelig. Maar uiteraard kan de verkoper je het beste adviseren welke elektrische fiets voor jouw wensen en doelen het beste geschikt is.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader