FietsenWebwinkels

Elektrische fietsen zijn duurzaam

Een goedkope elektrische fiets kopen
is goedkoop duurkoop?

Net als geldt voor elk product op de rijke markt waaruit wij onze spullen kopen, is die vraag zeker van toepassing als je een elektrische fiets wilt aanschaffen. Hoe eenvoudiger een artikel is, hoe minder dat opgaat, maar de elektrische fiets is toch een stukje geavanceerde techniek waar veel mis mee kan gaan.
Goedkoop wil meestal zeggen dat men componenten van mindere kwaliteit gebruikt, of dat de bouw van het geheel gewoon op een lager niveau staat. Als je budget het helaas niet toestaat om een duurder model e-bike te kopen en je er toch een wilt aanschaffen, dan moet je dus concessies doen.
Op zo’n moment wordt het schipperen en vergelijken en toch tot een elektrische fiets te komen die aan al jouw verwachtingen voldoet voor de prijs die jij je kunt permitteren.

De elektrische fietsen van www.city-bike.nl

City-bike heeft op dit moment 8 elektrische fietsen in het assortiment. De duurste is €1799 (afgeprijsd van €2299), de goedkoopste €949 (afgeprijsd van €1299)
949 euro voor een e-bike is extreem goedkoop, maar het is wel een vouwfiets.

Om een beter vergelijk te krijgen nemen we wat specificaties door van de eerstvolgende ‘gewone’ fiets in de prijsklasse en dat is de Spirit Prime N3.
Dit is een aluminium damesfiets met 3 versnellingen, handremmen, en in zwarte uitvoering.
Wat natuurlijk van belang is, is het merk, de soort en de sterkte van de motor en accu:
Bafang
Dit is naast Bosch de meest gebruikte e-bike motor. Bosch wordt als betrouwbaarder beschouwd, mar Bafang geeft met een sterke middenmotor waar voor je geld. Bafang is de goedkoopste van de twee.
o Kracht: 60 Nm of Newtonmeter
Hiermee wordt de kracht van de motor aangegeven.

Accu
o Capaciteit: 13 Ah
Ampère-uur of de hoeveelheid stroom die een batterij per uur kan afgeven.
o Vermogen: 468 Watt
De hoeveelheid energie die batterij aan een elektrisch apparaat kan afgeven.
o Voltage: 36 Volt
Ladingstoestand van de batterij, zeg maar de inhoud.

De accu is achter geplaatst en uitneembaar. Dat laatste maakt je onafhankelijk van je oplaadplaats. Verder heeft de fiets een maximum snelheid van 25 km/uur en is de actieradius 100-120 km.

Display
Dit is van het luxe/lcd type, een redelijk eenvoudig scherm wat eenvoudig in gebruik is, maar niet echt uitgebreid in mogelijkheden.

Elektrische fiets

De duurste van City-Bike

Dit is de Spirit Avance N8 damesfiets met middenmotor
Bafang M400 motor
o Kracht:60 Nm
Accu
o Capaciteit:13 Ah
o Vermogen: 468 Watt
o Voltage: 36 Volt
Display: luxe/lcd
Ook deze fiets kan 25 km/uur en heeft een actieradius van 100-120 km. Dat is niet zo gek, want het heeft dezelfde technische waarden voor accu en motor als ons goedkopere model. Alleen lijkt de motor van een beter type te zijn en is een middenmotor.

Maar waar zitten dan de verschillen?

Afgezien van de betere motor, die in het midden geplaatst is en niet bij het voorwiel zoals bij de Prime, heeft deze fiets 8 versnellingen in tegenstelling tot de 3 voor de Prime. Verder is de Avance N8 wat robuuster gebouwd, zoals duidelijk te zien is aan de dikte van de framebuizen.
Dus concluderend kunnen we zeggen dat de verschillen tussen duurste en goedkoopste model elektrische fiets op City-Bikes.nl niet al te groot lijken en dat maakt de aankoop van de goedkopere een gemakkelijkere beslissing.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader