Webwinkels

Elektrische scooter

Ben je op zoek naar een scooter die goed voor het milieu is, en waarmee jij snel van a naar b kunt gaan? Dan is een groene scooter, ook wel een elektrische scooter genoemd, een goede aanschaf. Bij deze scooter is namelijk het benzine motorblok vervangen voor een elektro motor. In plaats van benzine te tanken kun je eenvoudig de accu op laden. Er zijn verschillende groene scooters beschikbaar. Zo kun je kiezen voor een 25 kilometer per uur model, ook wel de snorscooters genoemd. Deze scooter is ideaal wanneer je graag zonder helm rond wilt rijden en daarnaast de snelheid van 25 kilometer per uur voldoende voor jou is. Ben je op zoek naar een scooter die sneller kan en waarmee je dus sneller van a naar b kunt gaan? Kies dan voor een van de modellen elektrische scooter met 45 km per uur, ook wel de brom scooters genoemd. Er zijn veel verschillende voordelen van een groene scooter t.o.v. een normale scooter. Wat deze zijn leggen wij je uit.

Veel verschillende voordelen

Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor het aanschaffen van een elektrische groene scooter, in plaats van een normale scooter die op benzine werkt. De redenen hiervoor kunnen verschillend zijn. Een van de grootste redenen waarom mensen kiezen voor een groene scooter heeft te maken met super goedkoop rijden. Zo heb je geen kosten meer voor benzine maar hoef je alleen de accu op te laden. Als je een afstand van 100 kilometer rijd met de elektrische scooter zijn de kosten hiervan maar ongeveer 50 cent per 100 kilometer. Ook is de elektrische scooter helemaal stil en maakt hij verder geen geluid. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld rustig door de stad wilt reizen, of wanneer je bijvoorbeeld iemand achterop je scooter hebt en je graag met hem maar rustig wilt kunnen communiceren. Maar ook de accu van een elektrische scooter is veel beter en sneller dan bij een reguliere scooter die werkt op benzine. Het gevolg hiervan is dat het accelereren veel sneller gaat en je met de elektrische scooter dus veel sneller komt op de top snelheid.

Onderhoud

Veel scooter eigenaren kennen het wel, veel onderhoud. Bij een elektrische scooter is er veel minder onderhoud bezig. Hierdoor hoef jij meer een week lang te wachten voordat jij je gerepareerde scooter op kunt halen, maar ook ben je een stuk minder geld kwijt. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat met een elektrische scooter je 95% minder onderhoud nodig hebt en ook is de scooter 95% minder storingsgevoelig. Vaak in de winter tijden hebben scooters moeite met het op starten. Van verschillende elektrische scooters is bekend dat ze deze problemen helemaal niet hebben. Een stroom storing of een start probleem komt eigenlijk nooit voor bij een elektrische scooter. Een ander groot voordeel is dat de scooter geen stinkede uitlaat gassen heeft en er dus ook geen plek is waar je niet met de scooter mag rijden. Wil je bijvoorbeeld met de scooter rijden door een bepaalde milieu zone dan kan dat gewoon met de elektrische scooter. Koop een scooter elektrisch.

Hoe werkt het opladen van de elektrische scooter?

Een van de belangrijkste onderdelen van de elektrische scooter is natuurlijk de accu. De accu bepaalt immers hoe lang jij met je nieuwe groene scooter kunt rijden. Bij de specificatie van een accu is er sprake van diverse eenheden, namelijk volt en ampere. Bij de accu van de scooter zie je de ah term terug komen wat staat voor de ampere per uur. Hoe meer ah de accu heeft des te langer de motor van ampere kracht je scooter kan voorzien. Dit zorgt dus voor een langer uithoudingsvermogen met als gevolg dat je over een veel langere afstand met je scooter kunt rijden. De kracht van de motor is in Watt. Bij een elektrische brommer of scooter zie je dat de kracht van de motor vaak 1000 watt tot een gemiddeld maximum van ongeveer 3000 watt is. Hoe hoger het wattage ligt van de motor, des te meer energie hij verbruikt. Het energie verbruik is op een piek moment op het moment dat deze de meeste energie moet leveren. Bij het aanschaffen van een nieuwe scooter moet je ook letten op de actieradius. De actie radius geeft aan hoeveel kilometer je kunt rijden op een accu, en wat het behorende rijbereik is. Elektrische vervoersmiddelen die een accu hebben met een hoog Ah gehalte zorgen voor meer kilometers.

Diverse accu’s

Bij het aanschaffen van een nieuwe elektrische scooter is het dus belangrijk te letten op welke accu deze scooter bied. Er zijn 3 verschillende type accu’s die je vaak terug ziet. De eerste accu is de lood accu, die goedkoop en zwaar is en een levensduur heeft van ongeveer 500 oplaad beurten. Lood is daarnaast vaak wel lichter dan de loodaccu. Ook is er een gel accu die zijn capaciteit beter vast houd bij lagere temperaturen. Kortom, ben je op zoek naar een mooie elektrische scooter waarmee je ook in de winter rond kunt rijden? Kies dan voor een elektrische scooter met een gel accu. Ook heeft deze accu een lange levensduur en staat dit garant voor een lang gebruik van jouw scooter.

De beste scooter

Om te bepalen welke scooter het beste is voor jou, moet je dus kijken naar verschillende kenmerken. Kijk bijvoorbeeld naar wat de beste prijs en kwaliteit verhouding is, maar ook moet je kijken naar de actie radius van de scooter en het soort accu dat is ingebouwd. In het top segment van scooters zien we vaak de modellen van FD motors. Denk bijvoorbeeld maar aan de F3 en F7 motors. Let altijd goed op de accu van een elektrische scooter, wat is het vermogen daarvan. Een elektrische scooter kun je in 1 keer betalen maar ook zijn er veel aanbieders die je de mogelijkheid bieden de scooter in 3 delen te betalen, of bijvoorbeeld te leasen. Bekijk het aanbod goed en doe je eigen onderzoek.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader