Fietsen

Fiets merken

Nederland is een fietsland

Nederland is een fietsland. Nederlanders fietsen ruim 880 kilometer per persoon per jaar en we hebben zo’n 37.000 kilometer aan fietspaden liggen. We leren onze kinderen al jong fietsen. In deze blog gaan we het hebben over de diverse fiets merken, met in het bijzonder het merk Spirit.

Populariteit fiets

Het is niet voor niks dat wij Nederlanders zo graag fietsen:

 • Een fiets is licht en makkelijk mee te nemen. Zeker de vouwfietsen van tegenwoordig
 • Fietsen gaat 3 tot 4 keer sneller dan lopen
 • Op de fiets ben je er vaak sneller dan met de auto
 • Fietsen is gezond: je bent in beweging
 • Fietsen is goedkoper dan autorijden, er hoeft immers geen benzine in en je betaalt geen belasting
E bike

Diverse fiets merken

We kennen hier in Nederland genoeg fiets merken. Hieronder zullen we de top10  fiets merken opnoemen:

 1. Het merk Gazelle. Dit is één van de oudste fiets merken en bestaat al sinds 1892 en is de marktleider in de fietsenbranche. Bijna iedereen heeft wel een Gazelle fiets staan.
 • Nog zo’n grote speler op de markt is Batavus. Dit merk is opgericht in 1904. In 1986 ging het bedrijf failliet, maar diverse bedrijven hebben het merk steeds overgenomen waardoor de merknaam is blijven bestaan.
 • Dan heb je nog het merk Giant, opgericht in 1972. Dit is één van de fiets merken die zich richt op racefietsen, stadsfietsen en mountainbikes. Met de opkomst van de e-bike zijn ze daar vooral goed bekend mee geworden.
 • Het merk Koga is in 1974 opgericht en net als Giant een relatief jong merk. Ze richten zich vooral op stads-en toerfietsen, maar tegenwoordig ook op racefietsen en e-bikes.
 • Zoek je een e-bike, dan kun je het beste gaan voor Sparta. Dit Nederlandse merk is in 1917 te Apeldoorn opgericht. In eerste instantie richtten ze zich vooral op bak-en bromfietsen. Na de oorlog werden ze de grootste in het produceren van motorfietsen. Tegenwoordig leveren ze alleen nog maar e-bikes.
 • Een ander Nederlands merk is Cortina. Dit merk is in 1955 opgericht te Zwolle. Ze hebben zowel gewone fietsen als e-bikes tegen een goede prijs-kwaliteitsverhouding.
 • Er zijn nog een aantal buitenlandse fiets merken die het goed doen in Nederland. Voor het beste mountainbike merk moet je bij het Duitse merk Cube, opgericht in 1993. Ze leveren ook wel e-bikes en toerfietsen.
 • Het merk Specialized is een Amerikaans en opgericht 1974. Ze zijn begonnen met toerfietsen, maar nu maken ze ook mountainbikes en elektrische fietsen. Een fijn merk om in de bergen of natuur te fietsen.
 • Het Amerikaanse merk Cannondale uit 1971 richt zich vooral op racefietsen. Maar ook op mountainbikes en elektrische fietsen.
 •  Tot slot heb je het Engelse merk Raleigh.  Sinds 1888 maakt dit bedrijf al fietsen. Onder de kenners is dit één van de beste fietsmerken buiten Nederland.

Elk van de fiets merken heeft zijn eigen kwaliteiten, waarmee ze zich onderscheiden.

Spirit

Eén van de fiets merken waar we het ook over willen hebben is het merk Spirit. Deze nieuwkomer op de Nederlandse markt biedt een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het merk verkoopt diverse soorten fietsen. Van een e-bike tot vouwfietsen en van damesfietsen en herenfietsen tot transportfietsen. Of een moederfiets. Welke fiets je ook zoekt, dit merk heeft het. Kijk op de website voor de mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button
ajax-loader