FietsenWebwinkels

Fietsen kopen voor stoere jongens

Fietsen voor stoere jongens

Nederlanders fietsen graag, wij zijn waarschijnlijk het enige land in de hele wereld waar meer fietsen dan mensen zijn. Het fietsen krijg je dan ook met de paplepel ingegoten. De meeste jongens weten niet beter dan jong te leren fietsen en daarna veelvuldig de fiets te gebruiken. En dat is goed, want fietsen is niet alleen voor volwassenen gezond, maar ook voor kinderen. Wist je dat fietsen weerstand verhogend is voor kinderen? Daarnaast is het ook een bron van ontspanning om zich samen met vriendjes op de kinderfiets uit te leven.

Beginnen met fietsen

Fietsen kopen klinkt als een goed plan! Jonge kinderen zullen in eerste instantie spelenderwijs met de fiets kennismaken door middel van de loopfiets en later gaan fietsen met zijwieltjes, maar zo rond de vijf jaar kunnen ze over het algemeen wel zelfstandig fietsen op een kinderfiets. Dat is ook een goede leeftijd om een kind mee het verkeer in te nemen, omdat het kind op die leeftijd bijgebracht kan worden wat de regels, maar ook de gevaren in het verkeer zijn. Voordat het zover is, kun je met de kinderfiets oefenen op bijvoorbeeld een leeg parkeerterrein of een woonerf. Je kind zal wellicht een keer vallen, maar dat hoort bij het leerproces.

Fietsen kopen

Hoe kies je de goede maat fiets?

Koop in ieder geval geen fiets die “op de groei”, want daarmee kan je kind niet goed vooruit en dat maakt het fietsplezier minder. De fiets moet bij de grootte van het kind passen en het zadel en stuur moeten ook hierop kunnen worden ingesteld. De stelregel die je kunt aanhouden is: hoe groter het kind, hoe groter het frame van de fiets. De volgende indeling kan hiervoor worden gehanteerd:
• 4 tot 6 jaar: 14 inch of 16 inch.
• 6 tot 8 jaar: 18 inch of 20 inch.
• 8 tot 10 jaar: 22 inch of 24 inch.
• Boven de 10: 26 inch

Natuurlijk komt het voor dat kinderen gemiddeld groter zijn dan de gangbare lengte voor die leeftijd. In dat geval is een model voor een iets oudere leeftijdsgroep beter geschikt. Vraag daarom altijd advies aan de verkoper. En als je de fiets online koopt dan staan er altijd contactgegevens op de website vermeld voor het vragen van advies.

Uit welke modellen kan je kiezen?

Het fietsenmerk Spirit heeft een groot assortiment jongensfiets in moderne kleuren en stoere uitvoeringen. Zo zijn er voor iedere leeftijd de fietsen voor dagelijks gebruik, zoals de Spirit Alpha. Dit is een fiets die goed geschikt is voor schoolgaande kinderen, maar ook om in de vrije tijd lekker op rond te fietsen. De Spirit Delta is een wat avontuurlijker fiets die comfortabel is en licht trapt. Hij is stevig uitgevoerd en kan een stootje hebben. Een ander model dat goed geschikt is voor schoolgaande kinderen is de Spirit Cargo N3. Deze heeft namelijk een rek boven het voorwiel, waar een krat op gemonteerd kan worden voor het vervoeren van spullen. Dit is handig voor de schoolfiets.
Uiteraard zijn voor de sportieve jongens ook hippe BMX-fietsen verkrijgbaar.
Bovenstaande is slechts een kleine greep uit het assortiment van Spirit fietsen. Voor informatie over alle Spirit modellen, kun je internet raadplegen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader