Fietsen

FietsenPlaats.nl-ervaringen, reviews, klachten, hoe we hiermee omgaan en meer

De vouwfiets, ook wel plooifiets (Vlaanderen), of deelfiets genoemd

Je zou denken dat de vouwfiets een product is dat nog niet zo lang bestaat, vooral bedoeld voor forensen die via het traject fiets-trein of bus-fiets naar het werk gaan.
De historie van de vouwfiets is bijna net zo oud als het gewone rijwiel en dateert al van rond de eeuwwisseling, die van de 19e naar de 20e eeuw, niet de laatste dus. De vouwfietsen van die tijd hadden vooral een militair doel, terwijl daar later ook de zogenaamde schippersfiets bij kwam. Bij een deelfiets overigens is het mogelijk het fietsformaat te verkleinen door diverse onderdelen los te maken van het frame.
Het gemak van een dergelijk rijwiel, dat je tot een relatief klein volume kunt reduceren, spreekt voor zich, vandaar dat www.fietsenplaats.nl er dan ook een aantal in haar assortiment heeft zitten van haar eigen merk Spirit.

Wat is een vouwfiets nou eigenlijk precies?

Zoals zo vaak bij het zo nauwkeurig definiëren van een product wenden we ons tot Wikipedia en die zeggen:
‘Een vouwfiets (in Vlaanderen ook wel plooifiets genoemd) is een fiets die ingeklapt (“opgevouwen”) of ingeschoven kan worden tot een kleiner formaat.’
Over het algemeen zien we dat dat gebeurt door gebruik te maken van scharnieren en schuifsystemen voor stuur- en zadelpen. De eenvoudigste modellen beperken zich tot een soort van dubbelvouwen van de plooifiets, maar er zijn ook type vouwfietsen die tot relatief kleine pakketjes kunnen worden gereduceerd. In dat laatste heeft vooral het merk Brompton zich gespecialiseerd. De Spirit vouwfietsen mogen misschien dit extreme niveau niet halen, maar voldoen zeker aan alle eisen voor een goede en praktische vouwfiets.

FietsenPlaats ervaring vouwfiets

Het praktische nut van een vouwfiets

Er zijn diverse redenen waarom mensen de voorkeur geven aan een plooifiets(eigenlijk een veel mooiere naam dan vouwfiets). De twee belangrijkste zijn:
• Het is ideaal voor kort forensenverkeer.
Je fietst van huis naar het station, vouwt je rijwiel op, neemt het mee de trein in, stapt uit in de gemeente waar je werkt, klapt de fiets weer uit en rijdt zo naar je werk.
• Het neemt zeer weinig plaats in.
Mocht je niet zo groot wonen, geen garage of schuur hebben of deze al vol hebben staan met van alles en nog wat, dan is er altijd wel een plekje te vinden voor je ingeklapte vouwfiets.

Om even terug te komen op het forensenverkeer met trein of bus: het vervoer van een vouwfiets, mits verkleind, is in Nederland en België gratis, in tegenstelling tot het meenemen van een gewone fiets.

Er zijn ook een paar nadelen aan een vouwfiets

• Het zijn niet de meest robuuste fietsmodellen, waarbij de reductiesystemen ook nog eens aan slijtage onderhevig zijn.
• Door de kleinere maat wielen zijn ze ook niet de snelste. Het kost relatief meer moeite dezelfde snelheid te ontwikkelen als op een gewone fiets.
• Ze zijn over het algemeen niet goedkoop. Dit komt vooral doordat er wat andere eisen gesteld worden aan het materiaal en de systemen die het vouwen mogelijk maken.
• Er is nauwelijks mogelijkheid tot het meenemen van bagage.
• Het rijcomfort is over het algemeen lager. Dit komt door niet alleen het model van de fiets, maar ook weer door de kleinere wielen. Hierdoor wordt bijvoorbeeld het nemen van hindernissen en slechte bestrating moeilijker.
• Ze vergen extra onderhoud om ervoor te zorgen dat het inklapsysteem goed blijft werken.

Wat doet www.fietsenplaats.nl om deze nadelen tegen te gaan?

Allereerst zijn vrijwel alle modellen van Fietsenplaats voorzien van een bagagedrager. Wat echter nog veel belangrijker is, is dat ze allemaal een derailleur versnellingssysteem hebben. Op die manier wordt het rijgemak verbeterd, omdat je zelf kunt experimenteren met welke versnelling je het beste vooruit komt. Verder zijn uiteraard zowel stuur als zadel in hoogte verstelbaar.

Over Fietsenplaats.nl

https://fietsenplaats.nl is een fietswebshop die inspeelt op twee belangrijke aspecten van de Nederlandse aard: de behoefte aan een goede fiets en de wens er niet te veel voor hoeven te betalen.
Die behoefte aan een goede fiets is geen raadsel voor een land waar er meer fietsen dan inwoners zijn en waar er 37000 km aan fietspad ligt. Daarnaast zijn de afstanden naar mogelijke doelen meestal van dien aard dat ze gemakkelijk met een fiets te overbruggen zijn.
Hoewel we het niet graag toegeven, is de gemiddelde Nederlander van zuinige aard en dat betekent dat hij goed nadenkt voordat hij of zij zijn of haar geld ergens aan uitgeeft. Als er dus een winkel fietsen tegen uiterst scherpe prijzen aanbiedt, dan maken we daar graag gebruik van

https://fietsenplaats.nl maakt gebruikt van de online mogelijkheid om aan beide aspecten te voldoen. Dat heeft twee redenen:
• Eigen merk fietsen: Spirit
Het assortiment van Fietsenplaatsbestaat voor bijna 100% uit fietsen van het merk Spirit. Dit is een fiets die we zelf in ontwikkeling hebben. Hierdoor zijn de productielijnen een stuk korter dan andere merken en kunnen we dus onze fietsen tegen uitermate scherpe prijzen aanbieden.
• Online fietswebshop
Omdat we een online fietswebshop zijn, hebben we minder overheadkosten dan een echte fysieke winkel en dat heeft dan ook weer effect op de prijzen.

Hoe het werkt

Een fiets kopen bij Fietsenplaats.nl is een uiterst eenvoudige zaak. Je bezoekt de website en bladert op je gemak door het overzichtelijk aangegeven assortiment. Als je nog niet precies weet wat je wilt, kijk je gewoon rond; als je echter wel precies weet wat je wilt, ga je gelijk naar de juiste categorie, tikt de diverse specificaties aan en dan kom je vanzelf uit bij de fiets die Fietsenplaats voor jou heeft.
Vervolgens klik je de fiets in de winkelmand, rekent af met een van de veilige betaalmethoden, vult je bezorgadres in en onder normale omstandigheden heb je de fiets de volgende dag al in huis.
Naast garantie mag je de fiets retourneren als je niet tevreden bent.

Kleine lettertjes

https://fietsenplaats.nl kent geen kleine lettertjes, maar een duidelijk overzicht van alles wat van belang (onder andere; ervaringen, reviews, klachten) is voor een verantwoorde aankoop van een nieuwe fiets. Wij raden dan ook aan deze informatie rustig door te lezen, en uzelf op de hoogte te brengen van alles wat te maken heeft met de aanschaf van een fiets op https://fietsenplaats.nl.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button
ajax-loader