Recreatie en Vrije tijdWebwinkels

Formlabs Form 3 printers direct inzetten

Formlabs biedt 3D printers die volledig voldoen aan de huidige standaard. Het is belangrijk om te weten dat deze modellen andere mogelijkheden bieden dan alle andere modellen op de markt doen. Het is bijvoorbeeld goed om te weten dat er met SLA wordt gewerkt. Dit is een techniek die het printen met meer efficiëntie mogelijk maakt. Dit is dus belangrijk wanneer je een heel specifiek ontwerp wenst. De werkwijze met de vloeistof en de laser speelt hier een belangrijke rol in. Zo is te zorgen dat het precies volgens jouw idee zal uitharden tot het eindproduct.

Steeds meer soorten vloeistoffen

Het gebruik van resinvloeistoffen is de basis van de 3D printers van Formlands. Dit is belangrijk om nader te beschrijven. Het is namelijk niet zo dat er maar één soort vloeistof van bestaat. Het is juist zo dat er steeds meer varianten op de markt komen. Dat betekent dus ook dat steeds meer soorten gebruikers er de prints mee kunnen maken die ze voor ogen hebben. Dit betekent dat het net zo gemakkelijk mogelijk is om een industriële toepassing te vinden, als dat het is om een simpel gebruiksvoorwerp ermee te printen. De veelzijdigheid ervan is zeer aantrekkelijk.

Elk detail kunnen toevoegen

De SLA-techniek is niet alleen interessant vanwege de veelzijdigheid. Dat je er alle kanten mee op kunt, heeft namelijk ook een andere reden. Door het werken met de vloeistof en de laser is er veel meer in detail te werken. Het gaat dan inderdaad om de kleinste puntjes die net even anders moeten ander. Doordat geprint wordt in de hoogste resolutie, is elk detail toe te voegen. Het is interessant om op deze wijze proefdrukken, prototypes en schaalmodellen te maken. Al kan ook het eindproduct ermee gemaakt worden wanneer je dit het liefst zou willen als consument.

Werken met de nieuwste materialen

De werkwijze van Formlabs wordt steeds aantrekkelijker in nieuwe branches. Dat komt onder andere doordat de fabrikant voor verschillende modellen 3D printers heeft gezorgd. Daarnaast is het ook zo dat het voor steeds meer materialen zorgt om mee te printen. Het gaat dan bijvoorbeeld om verschillende soorten resin. Dit helpt om precies het juiste materiaal bij het juiste ontwerp te vinden. Het is voor iedereen mogelijk om de juiste materialen en middelen te vinden om precies te maken wat je voor ogen hebt. Dit maakt het wel heel aantrekkelijk om bijvoorbeeld met de Formlabs Form 3 te gaan 3D printen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader