Wonen / Huis en Tuin

Garagedeur kopen, maar welke?

De markt van garagedeuren heeft zich flink ontwikkeld. Voorheen was het gebruikelijk dat garages standaard van een kanteldeur werden voorzien. Maar tegenwoordig heb je keuze uit veel meer soorten en modellen deuren. Dus welke kun je nu het beste kopen? In dit artikel proberen we een zo goed mogelijk antwoord op deze vraag te geven.

Het gebruik van de garage

De keuze voor een garagedeur hangt voor een groot gedeelte af van de manier waarop je de garage gebruikt. Gebruik je de garage bijvoorbeeld alleen om de auto in te parkeren? Of juist om een hobby te beoefenen? Of als opslagplaats? Bij elk soort gebruik past een bepaald type garagedeur het beste.

Wanneer je de garage als opslagplaats gebruikt is bijvoorbeeld een sectionale garagedeur een goede keuze. Dat komt mede doordat de lamellen tijdens het openen niet naar buiten toe kantelen en daardoor je auto niet kunnen beschadigen.

Wanneer je de garage als opslagplaats gebruikt is een roldeur de beste keus. Een roldeur wordt namelijk boven de opening van de garage opgerold, waardoor je de complete ruimte in de garage tot je beschikking hebt.

Wanneer je de garage als hobbyruimte gebruikt is het aan te raden om een goed geïsoleerde deur te gebruiken die je ook toegang tot de garage geeft zonder dat je het gehele deurblad hoeft te openen. Een voorbeeld hiervan zijn Hörmann maatwerk openslaande garagedeuren.

De bediening van de garagedeur

De manier waarop je de garage wilt bedienen heeft gevolgen voor het type garagedeur dat je het beste kunt kopen. In principe zijn alle garagedeuren elektrisch leverbaar, alleen openslaande garagedeuren zal je met de hand moeten bedienen.

Daarnaast is het van belang dat wanneer je voor een elektrische garagedeur kiest, je altijd de optie moet hebben om de deur handmatig te openen. Zo hebben sectionaaldeuren bijvoorbeeld geen handgrepen waaraan je de deur omhoog kunt tillen, maar zit aan de binnenkant van de deur wel een greep waarmee je de deur handmatig kunt openen. Wel zo veilig in geval van een noodsituatie!

De uitstraling en de kleur van het deurblad

Niet ieder type garagedeur is in alle kleuren en patronen leverbaar. Daarom is het aan te raden om naar de uitstraling van de garagedeur te kijken die op het oog hebt. Kijk daarbij naar kleuren en patronen die aansluiten op de uitstraling van je woning.

Bezoek een showroom en vraag offertes op

In dit artikel hebben we het gehad over het gebruik van de garage, de bediening en de uitstraling van het deurblad. Oriënteer je op de diverse soorten garagedeuren. Niet alleen online, maar ook offline. Bezoek dus een showroom om de garagedeuren in het echt te ervaren. Vraag ook bij diverse partijen offertes op. Dan heb je materiaal om te vergelijken. Succes met het maken van je keuze!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader