AlgemeenTechnische dienstverlening

Glasreparatie: bel een glaszetter!

Ramen sneuvelen, dat is gewoon een vaststaand gegeven in het leven. Daar zijn diverse oorzaken voor aan te geven. Rondvliegende ballen is één van de bekendste en vuurwerk doet het ook heel aardig, vooral die superknallers die ze tegenwoordig afsteken. In 2009 sneuvelden er daardoor 60 ramen in één nacht aan een pleintje in Arnhem.
Uiteraard draagt ook de natuur een steentje bij, zoals deze week weer eens is gebleken met hagelstenen zo groot als golfballen. Een ander natuurverschijnsel is warmte en koude, die in extreme vorm genoeg druk op ruiten kunnen leveren dat ze spontaan kapot gaan.
Glas is geen ongevaarlijk materiaal en een nieuw raam inzetten is niet iets dat elke doe-het-zelver kan, dus in het geval van glasreparatie kun je maar beste een vakman bellen, de glaszetter.

Glashandels-Glaszetters

Wat is een glaszetter?

Voor een goede definitie van het beroep van glaszetter wenden we ons tot Wikipedia:’ Een glaszetter is een vakman die alle werkzaamheden verricht die nodig zijn bij het plaatsen van glas in ramen en kozijnen (beglazen) van gebouwen, zowel in nieuwbouw als bij verbouw (renovatie).’
Het beroep van glaszetter is overigens niet alleen onder die specifieke naam te vinden. Andere bedrijven waar men een vakkundige glaszetter kan vinden zijn de glashandel, de glasservice en in heel veel gevallen ook een schildersbedrijf.

Wat kan er zoal met je ramen gebeuren?

Er zijn een aantal redenen op te noemen om een glaszetter in Amsterdam, een glaszetter in Utrecht of een glaszetter waar dan ook te bellen.
• Het raam is gebroken, gesneuveld, aan gruzelementen; zie inleiding.
• Krassen op het raam door beschadiging of fabricagefouten
• Het raam is lek, vooral door ouderdom of slechte montage
Glasaanslag door bijvoorbeeld kiezelzuur en kalk via regenwater
Condens
o Binnenkant door slechte verwarming
o Buitenkant door weinig gebruik van verwarming
• Gebrekkige isolatie

In een aantal gevallen kunnen problemen opgelost worden door bijvoorbeeld het opnieuw zetten van een aanwezig raam ( beter kitten ), in andere gevallen zal overgegaan worden tot vervanging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader