Bouw en VastgoedWonen / Huis en Tuin

Het vinden van een goede en goedkope stukadoor

Hoe vind je een goede en goedkope stukadoor?

Wanneer je op internet gaat zoeken, vliegen de resultaten je om de oren. Als je al niet bekend bent met het werk van de stukadoor, dan is het moeilijk om te weten waar je naar moet kijken. En wat is de beste optie: een opdracht geven aan een stukadoor die volgens een uurtarief werkt? Of is het beter dat de stukadoor factureert per vierkante meter?

Online offerte aanvragen

Allereerst: de beste weg om een goede stukadoor te vinden die past bij jouw budget, is om offertes op te vragen. Nu denk je misschien: nu moet ik al die bedrijven gaan aanschrijven. Maar gelukkig is dat niet zo. Er zijn namelijk websites die het werk voor je doen. Nou ja, gedeeltelijk dan. Je moet natuurlijk nog wel zelf je opdracht invoeren op de website. Eenmaal gedaan, dan volgen er vanzelf offertes van stukadoors uit jouw regio. Het voordeel van meerdere offertes is dat je zelf de prijzen kan vergelijken. Dat loont de moeite, want er zijn best verschillen in de tarieven die stukadoors hanteren. Ook kan het geen kwaad om mensen in je omgeving die al eens een stukadoor werkzaamheden hebben laten doen, te vragen naar hun ervaringen. Misschien is een van de offertes die je ontvangt van een bedrijf dat al eens een klus bij een kennis van je heeft gedaan. Dan weet je meteen hoe men de betreffende stukadoor heeft ervaren.

 

Stucen-Stukadoor24.nl

Welke informatie is nodig voor de offerte?

• Het belangrijkste is natuurlijk de grootte van het oppervlak dat bewerkt moet worden. Geef zo getrouw mogelijk het aantal vierkante meters aan.
• Op welke ondergrond moet gestuct worden? Het zal duidelijk zijn dat het glad maken van een relatief goede muur minder werk en materiaal kost dan het glad maken van een beschadigde muur met scheuren en gaten.
• Het eindresultaat. Wat wordt er verwacht? Moeten er muren glad gemaakt worden om geverfd en behangen te worden? Of moeten de muren kant en klaar worden afgeleverd, bezet met pleisterwerk of spuitwerk? Moet dat pleister- of spuitwerk in kleur opgeleverd worden? Overigens kan kleur worden toegevoegd met minimale extra kosten.
• Gaat het om binnenmuren, of plafonds? Of moeten er buitenmuren gestuct worden? En is het te bewerken oppervlak goed toegankelijk? Of moet er bijvoorbeeld gewerkt gaan worden met hoge steigers e.d.
Wanneer je alle bovenstaande informatie opgeeft, kun je passende offertes verwachten.

Hoe factureert de stukadoor?

De stukadoor kan factureren op uurtarief of op vierkante meters. Het uurtarief is afhankelijk van de ervaring van de stukadoor, maar ook van het soort werk dat moet worden verricht. Het kan tussen de € 20 en € 35 liggen. Wanneer gefactureerd wordt per vierkante meter, weet je vooraf waar je aan toe bent. Houd er echter wel rekening mee dat de stukadoor altijd opstartkosten heeft, waardoor factureren per vierkante meter voor relatief kleine klussen in verhouding duurder kan uitvallen dan bij grote klussen.

Conclusie

De beste handelwijze is om op internet informatie op te zoeken over wat de mogelijkheden zijn en vervolgens, zoals eerder genoemd, een goed geformuleerde opdracht op een website in te voeren.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader