Bouw en VastgoedWonen / Huis en Tuin

Hier moet je aan denken bij het aanbouwen van je balkon

Een balkon is voor veel mensen zonder tuin dé manier om toch even van de buitenlucht te kunnen genieten. Een buitenruimte aan je huis is heerlijk, maar niet iedereen heeft een balkon. Gelukkig kun je er dan een laten bouwen. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten.

Bij het aanbouwen van een balkon komt veel kijken. Het is dan ook slim om een expert in de hand te nemen die weet waar hij verstand van heeft. Wil je weten hoeveel je balkon ongeveer gaat kosten? Je kunt dan je aanbouwkosten berekenen met De Aanbouwexpert.

Welk type past bij jou?

Nog voordat je contact opneemt met De Aanbouwexpert en begint met bouwen, is het belangrijk dat je eerst bedenkt wel type balkon bij jou past. Kijk eens rond, bekijk verschillende balkons en schrijf voor jezelf goed uit welke stijl bij jou past. Ga ook na hoe groot je balkon kan zijn en bedenk welke afmetingen bij jou zouden passen. Denk verder ook na over de materiaalsoorten en wat je allemaal op je balkon wilt zetten.

De leuning

Het is belangrijk dat je balkon een leuning heeft, dat is zelfs verplicht. Ga voor een leuning die voldoende veiligheid biedt en waar je dus niet zomaar onderdoor of langs kunt vallen. Zo voorkom je dat er ernstige ongelukken gebeuren op je balkon. Zeker als je kinderen of huisdieren hebt, is het erg belangrijk dat je balkon veilig is. Laat ook hier je expert goed naar kijken.

Voldoende afwatering

Een balkon is natuurlijk een buitenruimte en het gebeurd dan ook wel eens dat het nat regent. Het is dan belangrijk dat je een goede afwatering op je balkon hebt. Zo voorkom je dat het water naar beneden de straat op klettert, of je woning binnenstroomt. Een goede pijpleiding met afwatering zou voldoende moeten zijn.

Wel of geen overkapping?

Er zijn balkons met een klein dakje, zodat je ook als het een beetje regent, of als de zon te hard schijnt op het balkon kunt zitten. Toch zie je veelal balkons zonder dak, omdat veel mensen het toch fijner vinden om dan ook echt in de buitenlucht te zitten. Natuurlijk kun je er wel voor kiezen om een uitschuifbare zonwering te bevestigen. Wanneer je deze dan nodig hebt kun je hem gebruiken, maar je zit niet constant onder een dak.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader