Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur

Hoe creëer je een wellnesstuin?

Tot rust komen in je eigen tuin is natuurlijk heerlijk. Je hoeft namelijk helemaal niet meer naar een wellnessresort als je zelf een mooie wellnesstuin hebt. Wij geven je daarom in dit artikel wat tips om van je eigen tuin een wellnesstuin te creëren. 

Wat houdt een wellnesstuin in? 

Een standaard tuin is gericht op het dagelijks leven. Je hebt een plek om te zitten, om je fiets weg te zetten en een plek voor de kliko’s. Allemaal heel praktisch dus. Een wellnesstuin is gericht op pure ontspanning. Er zijn geen alledaagse dingen zoals fietsen en kliko’s in de buurt; het gaat in een wellnesstuin echt om ontspanning. Tot rust komen is het doel en wie wil dat nu niet? Jouw eigen wellnesstuin inrichten, wordt makkelijker met de onderstaande tips. 

Goede wellnessapparatuur

Het belangrijkste aan een wellnesstuin is dat je goede wellnessapparatuur in de tuin hebt staan. Een wellnesstuin is namelijk geen wellnesstuin zonder jacuzzi of zwemspa. Hierin heb je veel verschillende opties. Het is belangrijk dat je jezelf afvraagt hoeveel mensen er tegelijkertijd gebruik van zullen maken. Bij Elite Wellness kan je terecht voor advies en goede wellnessapparatuur. Kijk op de website of neem contact op als je meer wilt weten!

Maak een ontwerp

Wanneer je de hele tuin wilt ombouwen tot een wellnesstuin, is het belangrijk om eerst een ontwerp te maken of te laten maken. Een wellnesstuin heeft vaak strakke lijnen en eenvoudige vormen waardoor het rust uitstraalt. Maak de tuin dus vooral niet te druk met dingen. Natuurlijk kan je wel wat organische vormen toevoegen aan het ontwerp, maar houd dit vooral in het natuurlijke deel van de tuin. Eenheid blijft het belangrijkste. 

Gebruik voornamelijk natuurlijke materialen

Bij een tuin met een wellnessuitstraling is het aan te raden om te werken met natuurlijke materialen. Hout is hier een goed voorbeeld van. Hout heeft een gezellige en warme uitstraling. Ook kun je werken met mooie grote stenen of beton. Het hoeft er allemaal niet perfect uit te zien, door wat kleine imperfecties krijgt jouw tuin juist veel karakter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader