Wonen / Huis en Tuin

Hoe groot moet mijn tweepersoonsbed zijn?

Een bed is een belangrijk deel van jouw leven. Het is de specifieke locatie waar je misschien wel het meeste tijd in doorbrengt. Het spreekt dan ook voor zich dat als je op zoek gaat naar een nieuw bed de afmetingen van dat bed van groot belang zijn. Je wilt natuurlijk comfortabel liggen maar je moet ook rekening houden met de dimensies van de slaapkamer. Hoe bepaal je nu welk formaat de geknipte afmeting voor jou is?

Meet eerst even de kamer op

Voor je halsoverkop een tweepersoonsbed gaat kopen kan je best eerst even de slaapkamer opmeten waar het bed moet komen te staan. Op die manier kan je correct inschatten hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en hoe het eindresultaat er visueel uit komt te zien. Als je een klein slaapkamertje hebt ga je geen kingsize bed kunnen plaatsen. Heb je heel wat ruimte? Dan is een twijfelaar misschien ook wel potsierlijk. Heb je de afmetingen genomen? Dan kan je eens beginnen kijken naar wat er op de markt is aan tweepersoonsbedden. Je zult merken dat de standaardlengte in onze contreien 200 cm is. In sommige buitenlandse markten is dit slechts 190 cm.

140 x 200cm: de twijfelaar

Het kleinste formaat tweepersoonsbed is de zogenaamde twijfelaar. Dit bed mee 140 x 200 cm en is een vrij smal bed. Deze maat betekent eigenlijk dat je als je alleen slaapt heel wat ruimte hebt, maar als je met twee slaapt het wel lekker knus is. Dit formaat is ideaal voor kleine kamers, of voor die situatie waarbij je meestal alleen slaapt maar af en toe met twee. Ten slotte kan je ook kiezen voor een twijfelaar als je gewoon een grote fan bent van lekker dicht tegen elkaar aan te liggen.

Het standaard bed: 160 x 200cm

Vandaag de dag is de normale afmeting van een standaard tweepersoonsbed nog altijd 160 cm breed en 200 cm lang. Dit is net lang genoeg om gestrekt te kunnen liggen en in principe heb je net voldoende breedte om vrij te kunnen bewegen. Het is echter ook een maat die stilaan door veel mensen als te klein wordt bekeken. Je kunt vrij bewegen maar als je bijvoorbeeld vrij breed gebouwd bent dan kijk je best nog een maatje groter.

Queensize: 180 x 200cm

Het zogenaamde Queensize format is al een vrij brede en grote maat voor een tweepersoonsbed. Het is het dubbele van een standaard eenpersoonsbed en dat betekent ook dat je beiden veel ruimte hebt. Dit 180×200 bed is ideaal voor als je ’s nachts veel beweegt of als je gewoon best wel groot en breed bent. Je kunt er nog altijd voor kiezen om tegen elkaar aan te kruipen, maar je kunt er ook voor kiezen om vrij te bewegen.

Kingsize formaat: 200 x 200cm

Heb je een grote slaapkamer? Ben je echt een fan van je eigen ruimte in bed te hebben? Dan is een Kingsize bed waarschijnlijk de juiste fit voor jou. Dit 200×200 bed zorgt voor een ongekende ruimte. Ideaal voor wie veel beweegt ’s nachts of bijvoorbeeld huisdieren heeft die mee het bed inspringen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader