Gezondheid en VerzorgingOverige

Hoe ziet het behandeltraject van een haartransplantatie eruit?

Merk je op dat je toch wel heel veel haaruitval hebt? Of ben je je meer en meer aan je hoge haarlijn of je inhammen aan het ergeren? Dit zijn prima redenen om een haartransplantatie te overwegen. Hierbij heb je tal van keuzes. Je kunt voor een haartransplantatie Nederland kiezen, maar je kunt ook naar bijvoorbeeld Turkije toe gaan. Volgens specialisten doe je er verstandig aan om binnen eigen land te blijven. 

Maar, hoe ziet het behandeltraject er in Nederland dan precies uit? Welke voorbereidingen moet je treffen? En met welk hersteltraject moet je rekening houden? Bij een haartransplantatie kun je van onderstaand behandeltraject uitgaan.

Stap 1: intakegesprek

Om het traject af te trappen, voert de kliniek graag een intakegesprek met je. Tijdens dit gesprek kijkt de specialist naar je haren, naar de haaruitval en naar je persoonlijke voorkeuren. Op basis daarvan doet de specialist direct een voorstel voor het komende behandeltraject. Zo geeft de specialist aan welke techniek hij/zij toe wilt passen. En met welke factoren je goed rekening moet houden.

Stap 2: losmaken van de grafts

Ben je akkoord gegaan met het voorstel? Dan onderga je de eerste behandeling; hierbij worden de grafts losgemaakt. Als de specialist voor de FUE techniek heeft gekozen, worden de grafts één voor één losgemaakt. Dit is een behoorlijk intensieve klus, maar komt het eindresultaat absoluut ten goede.

Stap 3: uithalen van de grafts

Nadat de grafts los zijn gemaakt, kunnen de grafts uit de hoofdhuid gehaald worden. Nadat de grafts losgehaald zijn, kun je eventjes tot rust komen.

Stap 4: sorteren van de grafts

Op het moment dat jij tot rust komt, is de specialist nog steeds voor je bezig. De specialist sorteert namelijk alle grafts; dit wordt gedaan op grootte en op dikte. 

Stap 5: incisies worden gemaakt

Vervolgens worden hele kleine gaatjes in de hoofdhuid gemaakt. Deze kleine gaatjes worden ook wel incisies genoemd en zijn tussen de 1 en 1,2 millimeter breed. 

Stap 6: inzetten van de grafts

Nadat de incisies gemaakt zijn, kunnen de grafts in de hoofdhuid ingezet worden. Hierbij geldt ook weer dat de grafts één voor één ingezet worden; ook dit is dus een tijdrovende klus. Tijdens alle genoemde stappen ben je overigens onder plaatselijke verdoving.

Nazorg

Heb je voor de beste haartransplantatie kliniek in Nederland gekozen? Dan ga je na de behandeling een uitvoerig nazorgtraject in. Zo controleert de specialist of alles goed verlopen is én wat het resultaat na een bepaalde periode is.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader