Wonen / Huis en Tuin

Jouw woning nog meer beveiligen met gehard glas

Wil je je huis een moderne uitstraling geven en tegelijkertijd de veiligheid van je gezin waarborgen? Dan kan je aan een groot aantal veiligheidsmaatregelen denken. In eerste instantie denk je vooral aan extra sloten op de deuren en ramen. Inbrekers kunnen echter ook via het raam naar binnen komen. Hier komt gehard glas om de hoek kijken. Het is een speciaal behandelde glassoort, dat extra stevigheid met zich meebrengt en een duurzaam resultaat oplevert. Maar welke voordelen kan je behalen aan dit glas? En hoe kan je deze zo goed mogelijk toepassen in de woning? Je leest het in onderstaande informatie.

Veiligheid staat bij het glassoort voorop

Als het om voordelen van gehard glas gaat, staat de veiligheid die je hiermee krijgt voorop. Deze glassoort is namelijk vijf keer sterker dan gewoon glas, waardoor het bestand is tegen sterke schokken en impact. In het geval van breuk valt het glas uiteen in kleine, onscherpe stukjes, waardoor het risico op ernstige snijwonden wordt verminderd. Dit maakt dit glas ideaal voor buitendeuren, ramen op de begane grond en andere kwetsbare gebieden in huis. Het vergroot de inbraakbestendigheid van je woning, omdat het moeilijk is om gehard glas te breken en in te gaan. Dit geeft jou en je gezin gemoedsrust, wetende dat je huis goed beschermd is.

Veelzijdig toe te passen en heel stijlvol

Naast veiligheid biedt gehard glas ook een scala aan ontwerpmogelijkheden om je huis een eigentijdse uitstraling te geven. Je kan bijvoorbeeld kijken naar meerdere diktes en afwerkingen, zodat je het glas volledig aan jouw wensen aan kan sluiten. Ga jij voor helder, mat, getint of gepolijst? Door het glas te kiezen dat het beste bij jouw huis past, kan je de stijl ook aan de buitenkant van de woning verder doorvoeren. Gehard glas kan worden gebruikt voor ramen, deuren, douchewanden, trappen, balustrades en nog veel meer. Het geeft een gevoel van ruimte en licht, waardoor kamers er groter uitzien en een aangename sfeer creëren.

Weinig onderhoud voor het glas

Een ander voordeel van gehard glas is het gemak van onderhoud. In tegenstelling tot sommige andere materialen, zoals hout, heeft gehard glas geen speciale behandeling of regelmatige afwerking nodig. Het is bestand tegen krassen, vlekken en verkleuring, waardoor het zijn esthetische eigenschappen behoudt gedurende vele jaren. Het enige wat jij nog hoeft te doen is alles regelmatig schoonmaken. En ook dit gaat heel eenvoudig! Een sopje met een mild reinigingsmiddel zorgt voor de beste resultaten en voorkomt ook weer krassen op het oppervlak. Vergeet ook niet om een zachte doek te gebruiken tijdens de schoonmaak.

Een energiebesparing voor de gehele woning

Het gebruik van gehard glas in ramen en deuren kan ook bijdragen aan de energie-efficiëntie van je woning. Deze glassoort heeft uitstekende isolerende eigenschappen, waardoor het warmteverlies in de winter beperkt wordt en koelte behouden wordt in de zomer. Je hoeft dus minder veel te stoken in de wintermaanden en kan jouw energierekening zo laag mogelijk houden gedurende het jaar.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader