FietsenWebwinkels

Kinderfietsen, in alle kleuren en maten

Kinderfietsen, soms is een mooie kleur al genoeg

Blauw, rood, grijs, groen, roze, lichtblauw, roze en grijs, zwart met goud, zwart en wit, wit en azuurblauw, paars, zalmkleurig, turquoise, koraal, mintgroen, zwart, roze-paars, wit-roze, donkerblauw, goud, luipaard, oranje. Of zoals we al in de titel aangaven: soms is de kleur van een kinderfiets al genoeg om een keuze te maken.
Op zich is dat natuurlijk niet zo gek, want wat weet een kind nou van de eisen waaraan een goede kinderfiets moet voldoen. Dat is dus iets waar de ouders op moeten letten. Gelukkig maar dat ongeveer gelijksoortige fietsen in zoveel kleuren te verkrijgen zijn, want je wil wel een blij kind zien met een nieuwe fiets.
Hoe gemakkelijk is het dan om zo’n kinderfiets bij een online fietswebshop als city-bikes.nl uit te zoeken en aan te schaffen.

Waar je zoal op moet letten als je een kinderfiets koopt

Wielmaat
Niet iedereen is het erover eens of je al dan niet een kinderfiets op de groei moet kopen. Er is dan altijd een soort van discrepantie in hoe hoog het zadel te zetten en of de voeten aan de grond kunnen. Zeker bij de eerste fiets wil je je zoon of dochter op veilige manier het fietsen aanleren, en dan ga je voor precies de juiste maat. Overigens is er her en der op het internet te vinden welke wielmaat bij welke leeftijdsgroep of bij welke lengte hoort.

Stuur en zadel al dan niet te verstellen
Dit sluit eigenlijk gelijk aan op het vraagstuk van het kopen op de groei. Kinderen groeien echter soms heel snel en dan zijn verstelmogelijkheden wel zo handig. Je wilt immers niet voor elke 10 cm lichaamsgroei een nieuwe kinderfiets moeten kopen.
Let verder ook dat er een passend zadel op de kinderfiets zit.

Stevigheid
Je kunt het beste voor een robuust model gaan, want kinderen staan er nou niet bepaald bekend om dat ze zorgvuldig met hun rijwiel omgaan.

Verlichting
Dit hangt natuurlijk af van of ze al oud genoeg zijn om ook ’s avonds op pad te gaan. Zodra dat er in zit, is een fiets met goede verlichting niet alleen veiliger, maar zelfs verplicht, inclusief trouwens reflectoren in de wielen.

Versnellingen
Wacht daar nog maar even mee, op zijn minst tot ze naar de middelbare school gaan.

Stuur
Misschien omdat het er vetter of dope uitziet, hebben veel kinderfietsen brede sturen, maar dat is voor een kind met niet al te lange armen best onhandig.

Handvatten
Leuk hoor, van die dikke handvatten met zelfs een motief erin, maar besef wel dat je kind niet zulke grote handen heeft.

Banden
Ben je geïnteresseerd en wil je een fiets kopen? Op de meeste kinderfietsen zijn eenvoudige binnen- en buitenbanden gemonteerd, maar die zijn dan wel weer kwetsbaarder, zeker bij de levendige jeugd. Soms kan een wat duurdere, betere band op de lange duur goedkoper uitvallen.

Kinderfiets

En dan komen we weer bij design en kleur

Als het om de aankoop van een kinderfiets gaat, kiest waarschijnlijk 95% van de kinderen op basis van deze twee criteria: design en kleur.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader