Bouw en Vastgoed

Makkelijke scheidingswanden van metal stud want plaatsen

De Corona-crisis treft ons allemaal en velen onder ons zijn genoodzaakt een deel van hun werk thuis te doen. Zo hebben dan ook velen besloten bijvoorbeeld op zolder een werkkamer of kantoorruimte te (laten) maken. Ook kiezen veel mensen ervoor een grote kamer in tweeën te delen. Nu kunt u dit doen door een gordijn in het midden van die ruimte te hangen, maar echt rustig werken kan niemand u garanderen als er aan de andere kant een kind enthousiast speelt. Veel liever zet u een wand neer. U kunt voor veel soorten wanden kiezen, bijvoorbeeld gipsblokken, een wand op houten regelwerk of metal stud wanden.

Wat is metal stud wand?

Een metal stud wand is een duurzame, stevige binnenwand met een lage milieubelasting. Er wordt een regelwerk van metalen profielen neergezet. Deze metal studs worden met schroeven aan elkaar en in muren, wanden en plafond bevestigd. Op dit regelwerk worden aan een kant gipsplaten geschroefd. Er kan nu eventueel isolatiemateriaal in het regelwerk verwerkt worden. U kunt denken aan bijvoorbeeld geluidswerend materiaal om u meer op uw werk te kunnen concentreren. Als dit materiaal is bevestigd, kunnen de gipsplaten aan de andere kant bevestigd worden. Hierna worden beide kanten van de metalstud wanden gestuukt en kan de wand behangen of geschilderd worden. U kunt het regelwerk van metal studs ook bedekken met schroten.

Ook een leuk aspect van metalstud wanden, u kunt gebogen wanden maken. Er bestaan profielen die flexibel zijn en u zet hier buiggips tegenaan. Dit zijn gipsplaten die flexibel zijn. Zo kunt u door een gebogen tussenwand twee kamers tegelijk fraaie vormen geven. Yin en Yang was nog niet eerder zo leuk. Let op: een metal stud wand wordt nooit een draagwand.

Metal stud wanden als voorzetwanden

Als u die zolder gaat gebruiken dan wilt u de lelijke scheve bestaande muur verfraaien. Een oude muur knapt moeilijker op dan als u meteen een nieuwe metalstud wand ervoor zet. U heeft gelijk als u zegt dat u dan ruimte verliest. Maar weegt dat op tegen de voordelen? U kunt bijvoorbeeld alle lelijke elektriciteitsleidingen achter de metal stud voorzetwand wegwerken. En ook die afzichtelijke ventilatiesysteembuizen. Ook leuk om verdiepte “nissen” te creëren waarin u later boekenplankjes maakt. Een erg groot voordeel is dat u gelijk kunt isoleren, zo helpt u het milieu en uw portemonnee.

Prijs metal stud wanden

Als u ons precies vertelt wat uw wensen zijn, kunnen wij voor u een vrijblijvende prijsopgave maken voor een metal stud wand. Behalve dat, zijn wij ook gespecialiseerd in metal stud plafonds, akoestische plafonds en systeemplafonds.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader