Financieel & Geld

Met welke vaste kosten moet je als starter rekening houden?

De huizenmarkt is op dit moment alles behalve makkelijk. De huizenprijzen zijn de lucht ingeschoten, terwijl er ook een gebrek aan goede huurwoningen is. Als je eenmaal een geschikt (huur)huis gevonden hebt, mag je dus echt in jouw handen wrijven.

Vanaf dat moment gaat er ook het nodige veranderen. Je hebt plots een eigen huis, waardoor je ook met bepaalde verantwoordelijkheden krijgt te maken. Tevens krijg je plots maandelijks met de nodige kosten te maken. Kosten waar je mogelijk in eerste instantie geen rekening mee had gehouden. Bereid je daarom goed voor door onderstaande informatie over vaste kosten door te nemen.

Energiekosten

Als je een eigen woning hebt, heb je hier een energiecontract voor nodig. Je kunt immers in een woning níet meer zonder energie. Om dit energiecontract uit te kiezen, is het aan te raden om gebruik van een energievergelijker te maken. Met deze vergelijker zie je relatief snel welk energiecontract voor jou het voordeligste is. Maak in ieder geval een goede vergelijking; op het gebied van energie kun je echt veel geld besparen.

Abonnementen

Indien je een starter bent, krijg je ook plots met abonnementskosten te maken. Je kunt hierbij denken aan de kosten voor de VVE, de kosten voor Netflix, de kosten voor internet, de kosten voor telefonie en aanverwante aspecten. Zonder dat je het doorhebt, kunnen dergelijke kosten behoorlijk hoog oplopen. Zorg er voor dat je dit dus in de toom houdt.

Heffingen & belastingen

Als huiseigenaar of –bewoner krijg je ook met heffingen en belastingen te maken. Deze gemeentelijke belastingen dien je jaarlijks te betalen; mogelijk heb je hier zelf ook nooit eerder over nagedacht. De ervaring leert dat deze kosten jaarlijks behoorlijk hoog op kunnen lopen. Met name in de afgelopen jaren zijn deze kosten fors gestegen.

Overige vaste lasten

Daarnaast kun je met nog meer vaste lasten rekening houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kosten voor het waterverbruik. Wil je hier meer over weten? Ga dan op zoek naar alle informatie over gas water en licht kosten. Verdiep je óók in deze kosten even goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader