MeubelsWebwinkelsWonen / Huis en Tuin

Vergeet niet om je vloer te beschermen!

Heb je een mooie vloer in je woning liggen? Vergeet deze dan ook niet te beschermen! Waartegen je de vloer moet beschermen? Onder andere tegen krassen! Het leggen van een nieuwe vloer kan veel geld kosten. Als er dan eenmaal een vloer ligt waar je tevreden over bent is het belangrijk om hier ook goed op te letten. De vloer in je woning heeft veel invloed op de sfeer. Wanneer je vloer flink beschadigd is, valt dit ook erg op. Alleen hoe kun je nu het best voorkomen dat je vloer beschadigd raakt? Wij noemen een aantal handige tips.

Zo voorkom je krassen op de vloer

Krassen op de vloer ontstaan voornamelijk door het verschuiven van meubilair. Als je meubels gaat verplaatsen is het dus belangrijk om deze goed op te tillen. Je kunt een zware tafel dus beter met twee mensen tillen dan verschuiven. Wil je een zwaar meubelstuk toch verschuiven, dan kun je een dikke doek of een zeil plaatsen onder de kant die je over de vloer schuift. Zo is de kans op krassen kleiner.

Vooral stoelen worden veel verschoven. Dit is bijna niet te vermijden, want dit doe je soms al zittend. Bovendien kun je het je visite moeilijk verwijten als zij een stoel verschuiven. Hoe kun je dan toch je vloer beschermen tegen krassen? Met stoelpootdoppen! Dit zijn dopjes die je onder de stoelpoten bevestigd. De dopjes voorkomen krassen op de vloer. Zo is je vloer dus optimaal beschermd tegen krassen!

Ga goed na welke schoonmaakmiddelen je gebruikt

Niet iedere vloer kan even goed tegen bijtende schoonmaakmiddelen. Als je een vloer laat plaatsen is het dus van belang om ook goed na te gaan welk schoonmaakmiddel je nodig hebt. Zo voorkom je dat je vlekken in je vloer krijgt omdat je een bijtend schoonmaakmiddel gebruikt hebt om de vloer mee te dweilen. Als je een houten vloer dweilt zijn bijtende schoonmaakmiddelen bijvoorbeeld niet geschikt. Als je een houten vloer hebt, kun je bovendien ook beter niet te veel water gebruiken tijdens het dweilen. Het hout kan namelijk beschadigen als er te lang water op blijft liggen.

De vloer beschermen met een tapijt

Je kunt ook een tapijt gebruiken om je vloer te beschermen tegen krassen en viezigheid. Veel mensen kiezen ervoor om een tapijt onder de bijzettafel te plaatsen. Draag je schoenen binnenshuis? Dan is het bovendien extra belangrijk om een goede deurmat te hebben. Zand onder je schoenen kan namelijk ook krassen op de vloer veroorzaken. Daarnaast loop je anders ook het risico dat je vloer sneller vies wordt.

Een vloer die lang mooi blijft

Na het lezen van deze tips weet je precies hoe je jouw vloer lang mooi kunt houden! Hopelijk helpen deze tips je om ervoor te zorgen dat je lang van de vloer kunt genieten. Als je een vloer aan laat leggen is het soms al verstandig om na te denken over het onderhoud van de vloer. De ene vloer zal namelijk sneller beschadigen dan de andere vloer.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader