Auto's, Motoren & Banden

Waar let je op bij het huren van een auto?

Het huren van een auto op vakantie wordt steeds populairder. Waar we vroeger massaal met onze auto massaal op vakantie gingen, zijn de prijzen voor een vliegticket tegenwoordig dusdanig, dat dit niet opweegt tegen de kosten die je maakt voor het gebruik van de auto. Toch willen we allemaal zo mobiel mogelijk zijn, daarom zien we steeds vaker, dat er al vanaf Nederland een huurauto wordt gereserveerd. Zo kun je direct vanuit het vliegtuig, na het wachten op je koffers naar je auto lopen en vertrekken. Waar je tot enkele jaren geleden praktisch niet ontkwam aan een georganiseerde rit met een grote touringcar na de plaats van bestemming is dat tegenwoordig wel anders. Wil jij een auto huren, let dan op de volgende zaken.

Huren in Nederland

Of je nu voor één of meerdere dagen een auto wilt huren, het is verstandig dit vooraf vanuit Nederland te regelen. Niet alleen omdat je dat zeker weet dat je de beste prijs hebt, maar ook deze keuze is een stuk groter. Kies je voor een auto huren Aruba, dan is de kans aanwezig, dat wanneer je dit ter plaatste doet, er geen auto meer beschikbaar is welke aan je wensen voldoet. Vooral wanneer je kiest voor een ruime auto met allerlei opties, is het verstandig vooraf te weten waar je aan toe bent. Huur je in het buitenland, dan kunnen er allerlei andere regels gelden, dus is het belangrijk dit vooraf goed met de verhuurder af te stemmen.

Schade

Iedere auto kan natuurlijk schade hebben, want laten we eerlijk zijn, in een gehuurde auto rijden we doorgaans toch net iets anders, dan wanneer we in onze eigen auto rijden. Ga je een auto huren Bonaire,dan is het verstandig, dat voor je de benodigde papieren tekent, eerst een rondje om de auto loopt. Zorg ervoor, dat je dit bij eventuele schade direct bij de verhuurder meldt. Maak voor de zekerheid een aantal foto’s met je telefoon, zodat je hier naderhand geen discussies over kunt krijgen. Het kan namelijk wel eens voorkomen, dat eerder gemaakte schade op jouw zal worden verhaald. Dit kan zijn omdat ze dit simpelweg niet eerder hebben gezien, maar ook om extra geld te kunnen verdienen.

Eigen risico

Ga je ter plaatse een auto huren, dan is het belangrijk vooraf goed helder te hebben wat de eventuele kosten zijn bij schade. Waar je doorgaans een verzekering kunt afsluiten, is het wellicht ook raadzaam je eigen risico af te kopen. Vaak bieden verhuurders het afkopen van het eigen risico aan tegen een klein deel van het uiteindelijk bij schade te betalen bedrag. Door je eigen risico vooraf af te betalen, hoef jij je geen zorgen te maken over eventuele kosten bij schade aan het voertuig. Lees uiteraard wel goed door wat exact de regels zijn. Het kan namelijk zomaar zijn, dat je eigen verzekering de kosten voor het eigen risico vergoed. Je betaald hem dan uiteindelijk voor niets af. Door vooraf helder te hebben hoe het zit met verzekering en eigen risico, kom je niet voor een vervelende verassing te staan.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader