ElektronicaKantoorartikelen

Waar moet je op letten als je een printer gaat kopen?

Bij het aanschaffen van een printer wil je een goede keuze maken en je wilt ervoor zorgen dat je zo lang mogelijk plezier hebt van de printer. Een printer die goed is, is namelijk een behoorlijke investering. Refurbished printers zijn dan een hele goede keuze. Waarom dit een goede keuze is en waar je nog meer op moet letten als je een printer gaat kopen, lees je in deze tekst. 

Wat ga je met de printer afdrukken?

Voordat je een nieuwe printer gaat aanschaffen, moet je duidelijk hebben wat je ermee wilt printen. Is het voor op de zaak of voor thuis? Moet daarbij rekening gehouden worden met foto’s die afgedrukt worden of wil je juist veel afdrukken in een korte periode, waarbij de afdrukken niet per se heel scherp hoeven te zijn? 

Laserprinter of een inkjetprinter? 

Wanneer je tot de conclusie bent gekomen dat je een printer nodig hebt die mooie afdrukken maakt, dan kun je het best voor een inkjetprinter gaan. Wanneer je juist grote hoeveelheden in een korte periode wilt afdrukken, is het juist beter om voor een laserprinter te kiezen. Ook is het beter om voor een een laserprinter te kiezen als je lage kosten per afdruk wilt. Een laserprinter is wel duurder om aan te schaffen, maar als je hem eenmaal hebt, is het gebruik goedkoper. 

Nieuwe of een tweedehands printer? 

Bij het kopen van een printer hoef je niet altijd voor een nieuw model te kiezen. Wanneer je graag het nieuwste van het nieuwste wilt hebben, kan dat natuurlijk wel. Als je ook vrede hebt met een wat ouder model dan is een tweedehands of refurbished printer ook een goede optie. Deze printers zijn al wel door andere mensen gebruikt, maar de printers zijn goed gecontroleerd en schoongemaakt. De onderdelen die versleten zijn, zijn ook nog eens vervangen waardoor je weer een optimaal werkende printer hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader