Webwinkels

Waar moet je opletten bij het kopen van een boot?

Een boot kopen is niet zomaar iets. Daarom moet je voordat je een boot gaat kopen goed weten waar je op moet letten. Wanneer je op de juiste punten let bij het aanschaffen van een boot kun je daarna extra veel genieten zonder dat er vervelende dingen om de hoek komen kijken. Ben jij ook benieuwd waar je op moet letten? Lees dan verder!

Controleer de meest kostbare onderdelen

Iedere boot heeft bepaalde onderdelen die erg duur zijn en waarvan de vervanging dus in de papieren gaat lopen. Deze onderdelen zijn de motor, de romp en bij een zeilboot de tuigage. De koper heeft de wettelijke verplichting om wanneer je een boot koopt, de boot op gebreken te controleren. Je staat sterk met een aankoopkeuring door een expert. Dit keuringsrapport laat zien welke reparaties  er op korte termijn aan de boot gedaan moeten worden. De motor is bij bijna alle boten het duurste onderdeel. Heb je advies nodig voor de controle? Dan is Jachtmakelaardij Kappers de oplossing voor jou. Naast advies over of een boot een goede aankoop zou zijn kun je ook gewoon een boot kopen bij Jachtmakelaardij Kappers, ideaal dus. 

Is de prijs redelijk? 

Via Botentekoop.nl kun je eenvoudig zien wat een gangbare prijs is voor een bepaald soort boot. Dit helpt je bij het bepalen of de prijs die ze vragen voor de boot redelijk is. Schakel bij twijfel een externe deskundigen in zoals Jachtmakelaardij Kappers. Naast het advies over de onderdelen kunnen zij jou ook het beste advies geven of de prijs redelijk is.

Controleer de uitrusting

Controleer bij de aankoop of er een boordboek is dat de werking van alle systemen aan boord uitlegt. Dit boek bevat vaak ook een kopie van het bewijs dat de boot CE gemarkeerd is. Check ook of alle uitrusting er is en of alles het doet. De belangrijkste dingen om te checken zijn de boegschroef, de verwarming, de navigatie- en communicatieapparatuur en de spullen in de kombuis. Dit zijn namelijk erg belangrijke onderdelen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader