Huishoudelijk

Wat kun je doen aan hard water?

Wat kun je doen aan hard water?

Hard water wil zeggen dat het water een hogere concentratie aan calcium en magnesium deeltjes bevat dan zacht water. Deze deeltjes veroorzaken kalkaanslag. Kalkaanslag komt voornamelijk voor in de badkamer, aan kranen en aan apparatuur. Dit leidt tot meer schoonmaakwerk, maar ook een hogere energierekening en een droge huid. Wat kun je doen aan hard water? Lees snel verder.

Waterhardheid in Nederland

In Nederland verschilt de waterhardheid per provincie en zelfs gemeente. De hardheid van water wordt gemeten in Duitse graden (dH). Een score tussen 0 en 4 betekent heel zacht water, van 4 tot 8 is er sprake van zacht water, een score tussen de 8 en 12 is gemiddeld en boven de 12 spreken we van hard water. Zodra de waterhardheid boven de 18 uitstijgt is dit zeer hard water. Binnen provincies zijn grote verschillen te vinden in waterhardheid. ZO is er bijvoorbeeld een hardheid van rond de 6 dH in Katwijk, terwijl dit in Goeree-Overflakkee 16dH bedraagt. https://softwatersystems.nl/ biedt een oplossing tegen problemen met de waterhardheid.

Wat doen tegen hard water?

Om de ongewenste effecten van kalkaanslag te voorkomen, is het belangrijk dat je apparaten regelmatig schoonmaakt met een kalkverwijderaar of schoonmaakazijn. Dit vermindert de kalkaanslag en slijtage aan de apparatuur. Het apparaat gaat langer mee en blijft zijn werk goed doen. Lees voordat je aan de slag gaat met schoonmaakmiddelen altijd eerst de schoonmaakinstructies van het apparaat om te zien welk middel geschikt is voor het schoonmaken of ontkalken. Een andere optie is om de temperatuur van warmwatertoestellen lager af te stellen. Een lagere temperatuur vermindert namelijk de kalkafzetting. Om schadelijke bacteriën te doden dient de temperatuur wel minimaal 55 °C te zijn.

Waterontharder gebruiken

Een waterontharder biedt een effectieve manier om hard water te verzachten. Een waterontharder zet hard water om in zacht water. Doordat zacht water kalkvrij is, levert dit veel voordeel op. Zo heb je minder of geen last meer van kalkaanslag en komt er geen kalk in jouw huishoudelijke apparaten terecht, waardoor ze een langere levensduur krijgen. Ook is het beter voor je huid om te douchen onder zacht water. Wil je meer weten over de voordelen van een waterontharder? Neem dan een kijkje op de website van Soft Water Systems.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader