Meubels

Wat voor wielen moet je kiezen voor je bureaustoel?

Iedereen die een kantoorbaan heeft, werkt een hele dag door op hun vertrouwde bureaustoel. Omdat je het merendeel van de dag op de bureaustoel spendeert, is het natuurlijk wel belangrijk dat deze stoel comfortabel is. Daarnaast wordt echter het belang van de juiste en goede wielen voor je bureaustoel onderschat. Je vraagt jezelf misschien wel af waarom dit zo belangrijk is, en welke wielen het beste zijn voor je bureaustoel. We gaan al deze vragen in dit artikel beantwoorden dus lees zeker verder!

Harde wielen

Je hebt veel verschillende soorten wielen. Het belangrijkste over de verschillende soorten wielen dat je moet weten is dat er harde en zachte wielen zijn. Of je harde of zachte wielen onder je bureaustoel hebt, speelt een grote rol in hoe soepel je bureaustoel kan rollen en bewegen. We beginnen met de harde wielen. Een voorbeeld van harde wielen zijn nylon wielen, de nylon wielen van WielenOutlet zijn bijvoorbeeld erg aan te raden. Heb je een zachte ondergrond op het kantoor of bij jou thuis? Dan is het aan te raden om te gaan voor harde wielen onder je bureaustoel. Harde wielen zijn gemaakt met een hard kunststof loopvlak en zijn daarom geschikt voor een zachte ondergrond zoals tapijt.

Zachte wielen

In plaats van harde wielen kan je ook kiezen voor zachte wielen. Zachte wielen zijn voorzien van een zacht, rubberen loopvlak. Hierdoor maken ze minder lawaai, hebben ze minder kans op krassen geven en de wielen rollen minder snel. Zachte wielen zijn voornamelijk bedoeld voor harde vloeren denk dan aan bijvoorbeeld marmoleum, linoleum, tegels et cetera, alsmede de kunststoffen mat die op de vloerbedekking ligt. Is er dus sprake van zo’n soort vloer op kantoor, dan kan je het beste gaan voor zachte wielen. 

Wat is het voordeel van de juiste wielen?

Kwalitatieve wielen onder je bureaustoel brengen meerdere voordelen met zich mee. Ten eerste brengt het meer comfort met zich mee, daarnaast kan je ook gemakkelijk naar je collega rollen als je iets moet bespreken. In het algemeen kan je veel beter met je bureaustoel bewegen. Als je de juiste wielen voor jouw ondergrond hebt, voorkom je bijvoorbeeld ook schade aan de ondergrond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader