Wonen / Huis en Tuin

Wat zijn vintage lampen

Waarschijnlijk weet je wel wat vintage inhoudt, dat zijn artikelen die minimaal 30 jaar oud zijn en komen uit de jaren 50, 60, 70 en misschien nog 80. Maar de vraag blijft dan natuurlijk hoe vintage lampen er precies uitzien, dit is namelijk een brede categorie. Dat gaan wij voor je ‘online op internet’ uitvogelen. Bijvoorbeeld: Wandlampen industrieel.

De industriële lamp

De industriële lamp is een bekende vintage lamp. Zo heb je industriële hanglampen die vaak een grote ronde kap hebben van metaal en goed passen in verschillende soorten interieuren. Maar er is ook de industriële tafellamp, welke ook meestal van zwart of grijs metaal is gemaakt. De kleuren zijn vrij neutraal en ze kunnen bijvoorbeeld een heel lieflijk interieur net wat stoerder maken. Koop een mooie retro lamp.

Kroonluchters

Antieke kroonluchters zijn vaak prachtige handwerken met veel glas en metaal. Deze kroonluchters zijn vaak antiek en dus ook zeker niet goedkoop, maar ze vallen echt op en maken een kamer meteen heel stijlvol en luxueus.

Art Deco lampen

Art Deco, de stijl van de jaren 20, staat echt bekend om zijn details en sierlijke vormen. Dit zie je dan ook duidelijk terug in de lampen. De lampen zien er chique uit en bestaan uit veel details, dit kan een kamer ook heel mooi sieren.

Retro lampen

Deze lampen komen vooral uit de jaren 60 en daarbij kan jij je waarschijnlijk wel wat voorstellen. Deze lampen hebben vaak excentrieke vormen en felle kleuren, waardoor ze echt goed opvallen. In een simpel interieur kunnen ze de kamer echt opfleuren.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader