Speelgoed & Spel

Word zen met magnetische balletjes

Ken je dat, dat je geïrriteerd en moe bent, maar dat je iets af moet krijgen en je per se moet concentreren op die taak? Natuurlijk kun je even een bak koffie nemen als opkikker en afleiding, maar daar ontspan je niet van. Een hele tijd had je van die Putty-ballen. Lekker kneden terwijl je luisterde naar die saaie toespraak van je baas. En dan aan het eind van de vergadering mensen een hand moeten schudden en dat ze dan zo stiekem mogelijk hun handen aan hun broek afveegden omdat de Putty een vettig gevoel achterliet. Dat hoeft nu niet meer, er zijn magnetische balletjes!

Met magneetballetjes nooit meer nagelbijten

Een fidget toy is een stress-reliever. Een ontspannend speelgoed voor volwassenen. Geloof het of niet, maar een klont van een paar honderd magnetische bolletjes kneden in je hand, heeft hetzelfde effect als Putty. Magneetballetjes zijn ideaal voor op kantoor of als je je moet concentreren tijdens het studeren. Als je altijd een klont bolmagneetjes in je broekzak houdt dan kun je er iedere keer dat je wilt nagelbijten mee spelen en kneden. Wedden dat je in no time van je nagelbijtverslaving af bent? Er zit wel een nadeel aan, waarschijnlijk ben je nu verslaafd aan magnetische bolletjes.

Wat is zo’n magneetballetje eigenlijk?

Het zijn neodymium-ijzer-boor bolmagneetjes. Ze zijn waanzinnig sterk en willen erg graag bij elkaar blijven. Wat uiteraard een fijne eigenschap is voor magneten. Je hebt ze in verschillende maten. De kleinste zijn van Speks, die zijn maar 2,5 millimeter groot. De meest gangbare maat is vijf millimeter. Er zijn ook supergrote bolmagneten van drie centimeter. Deze zijn meer bedoeld als kunstobject zelf en minder om te kneden in je handen. Je hebt ze in allerlei kleuren. Ze kunnen één kleur per balletje hebben, maar er zijn ook magneetbolletjes waarvan de ene helft een kleur heeft en de andere helft een andere kleur heeft. Je kunt ze van veel merken kopen zoals Neocube, Bucky balls, Speks, Zen Magnets, Nanodots, Desk Dots en Alpha Magnet Balls.

Neocube en Bucky balls shapes

Behalve een stressreliever, kun je de balletjes ook als koelkastmagneten gebruiken en worden de kogeltjes ook magnetische bureau-art genoemd. Je kunt ze namelijk in allerlei shapes (vormen) kneden en je kunt er ook prachtige geometrische 2D- en 3D-figuren mee maken. Het is inmiddels een hype om op Pinterest je mooiste creaties te delen. De meest gangbare vorm is de kubus. Erg gaaf als je de kleuren in mooie lijnen laat doorlopen. De meeste bolmagneetsets worden verkocht met een splitterkaart. Die kun je goed gebruiken om je kunstwerken makkelijker te maken. Wil je inspiratie? Bekijk dan eens dit YouTube-filmpje over de Big Ben van magneetbolletjes! Veel plezier! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader