Auto's, Motoren & Banden

Zo maak jij de beste foto’s van je auto

Veel mensen denken niet snel dat een auto een mooi model kan zijn voor een foto. Dit is juist een optie om enorm creatief te zijn. Er komt alleen wel redelijk wat bij kijken. In dit artikel geven wij jou enkele tips die je kunt toepassen wanneer je foto’s van auto’s gaat maken.

Verlichting

Net als bij elke ander model moet je zorgen voor de juiste verlichting. Je kunt foto’s in de natuur maken, hier moet je dan natuurlijk opletten dat het natuurlijke licht mooi is voor de foto. Dit kun je sowieso nog aanpassen in bijvoorbeeld Photoshop, maar het maakt dat makkelijker wanneer je al goede verlichting hebt.

Ook de verlichting aanzetten van de auto kan enorm helpen. Hierdoor wordt de aandacht direct naar de auto getrokken.

Omgeving

De omgeving waarin je je auto fotografeert is ook een belangrijk onderdeel van de foto. Een auto hoort op de weg, een foto in het weiland maken kan een raar contrast geven en de aandacht wegtrekken van de auto zelf. De enige uitzondering hiervan is natuurlijk wanneer de auto een echte off-road auto is. Hierbij mag je natuurlijk wel foto’s in het weiland maken.
Wanneer je je auto op de weg fotografeert kun je de lijnen van de weg mooi gebruiken om nog meer aandacht naar de auto te trekken.

Achtergrond

Een mooie achtergrond is ook belangrijk voor de auto. Zorg er alleen voor dat deze niet te druk wordt, anders weet niemand waar hij of zij naar moet kijken. Een effen achtergrond zou perfect zijn. Je zou je auto bijvoorbeeld in een studio op een draaiplateau voor een auto kunnen zetten om vanaf hetzelfde stilstaande punt de hele auto te fotograferen. Het draaiplateau zorgt ervoor dat jij prachtige foto’s krijgt en ook een eventueel filmpje kan maken met hoe de auto er uit ziet.

Details

Om nog meer aandacht te trekken kun je ook foto’s maken van zo veel mogelijk details. De meeste auto’s hebben lijnen die prachtig zijn van dichtbij en vanuit een bepaalde hoek. Probeer deze lijnen te vinden en te fotograferen. Niet alleen de buitenkant is mooi om te fotograferen, ook aan de binnenkant kun je mooie gedetailleerde foto’s maken. Denk daarbij aan de versnellingspook, toerenteller, het dashboard, etc. Je kunt het zo gek mogelijk maken als je wilt.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader