Wonen / Huis en Tuin

Zo richt je je badkamer het beste in!

De badkamer is uitgegroeid tot een plek waar we doorgaans meer tijd doorbrengen dan we vroeger deden. Het functionele van een badkamer is allang niet meer alleen wassen of naar de wc gaan. Het is een plek worden waar we tot rust willen komen en even wat tijd voor onszelf inbouwen. Ga je een nieuwe badkamer installeren in je huis? Of ben je bezig met een herinrichting van je badkamer? Wij zetten hier de tips op een rij, zodat je je badkamer ruimtelijk en slim kunt inrichten voor optimaal gebruik!

Zwevende badkamermeubels

Je leest het goed: zwevende badkamermeubels. Dit is een nieuwe, en vermoedelijk ook lang blijvende trend. Doordat het meubilair aan de muur bevestigd wordt krijg je een zwevend effect. Denk aan een zwevende wastafel, kasten of wc wat ervoor zorgt dat je een ruimtelijk effect creëert. Niet geheel onbelangrijk: je kunt ook nog eens goed schoonmaken onder deze meubelstukken!

Grote spiegels

Een spiegel geeft door het spiegelende effect een ruimtelijk gevoel. Zo werkt dat ook in de badkamer: het weerkaatst het veel licht en pluspunt: je kunt met meerdere voor de spiegel staan ‘s ochtends. Denk bijvoorbeeld aan een spiegel over de hele breedte van de wastafel in plaats van een kleinere.

Opbergmogelijkheden

Met opbergmogelijkheden kun je heel wat vooruitgang boeken wat betreft praktisch je ruimte benutten. Zo kun je de hoogte inwerken met een smallere kast in een kleinere badkamer, maar je kunt ook denken aan planken bevestigen in de hoeken van de muur of boven je bad. 

Lichte kleuren

Heb je een kleine badkamer en houd je van rust, dan kun je het beste kiezen voor lichte kleuren, zoals bijvoorbeeld wit. Door alles in eenzelfde kleur te kiezen houd je een ruimtelijk gevoel, hoe klein je badkamer ook is.

Veel verlichting

Licht is je beste vriend wanneer je ruimte in je badkamer wilt creëren. Ook zorgt het voor een fijne en aangename sfeer. Kies voor warm wit licht in combinatie met badkamerlampen om jouw hele badkamer goed tot zijn recht te laten komen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader